Продиджи: Не щеме ний награди!


Продиджи: Не щеме ний награди!

4895

Членовете на Продиджи (The Prodigy) реагираха остро на новината, че не са сред номинираните за тазгодишната награда „Мъркюри” и декларираха, че само мнението на публиката има значение за тях.

Денс ветераните заявиха в прав текст, че успешният им последен албум "Invaders Must Die" заслужавал да бъде сред номинираните, чиито списък бе обявен преди дни.

Причината това да не се случи според тях била в начина, по който се присъжда наградата – чрез жури, като мнението на публиката не е отразено по никакъв начин.

„Цялата тази история няма нищо общо с публиката. Това са си няколко души, които винаги избират най-загубения албум”, заяви лидерът на групата Лиъм Хоулет.

„Мисля също, че рокът и денс музиката трябва да са по-широко застъпени в тези награди. Че защо не? Това са видовете музика, които предизвикват истинска емоция. Това слушат хлапетата днес”, добави още той.

„Колкото и албума или сингъла да си продал, колкото и да са ги пускали или да не са по радиото, колкото и награди да си получил или да не си получил; за нас като група най-голямата награда е да направим най-добрия албум, който можем, после да идем на фестивал и да разбием всичко и всички на парченца”, подкрепи го и Кийт Флинт.

Във вече далечната 1994 г. албумът на ПродиджиMusic for the Jilted Generation” беше номиниран за наградата „Мъркюри”, но загуби от Ем Пийпъл и техния „Elegant Slumming”.

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички