Пърл Джем нарушиха закона във Великобритания


Пърл Джем нарушиха закона във Великобритания

4684

Пърл Джем (Pearl Jam) вбесиха управата на лондонската зала "O2 Arena" като свириха повече от предвиденото, а когато опитаха да ги свалят насила от сцената, организираха седящ протест на нея.

Инцидентът станал в четвъртък, 18 август.

Групата започнала шоуто си със закъснение от 15 минути и свирила плътно до 11 часа вечерта - максимално разрешения час за подобни концерти във Великобритания.

Музикантите обаче толкова се забавлявали, че решили да продължат и след този час, за удоволствие на публиката, сред която присъствали и филмовите звезди Джош Бролин и Тим Робинс.

След третия бис певецът Еди Ведър казал на публиката:"Обикновено свършваме след тази песен, обаче тази вечер – не!".

Групата продължила да свири още 20 минути, докато организаторите не изгасили осветлението, опитвайки се да спрат концерта.

Музикантите казали "чао" на публиката, но Еди Ведър взел микрофона си, седнал с кръстосани крака на сцената и останал така, докато останалите също не взели инструментите си и изсвирили още едно парче.

Ръководството на залата заплашило групата, че може да ги глоби и заради това, че Еди Ведър бил забелязан с цигара на сцената. Това е нарушение на британския закон за забрана на тютюнопушенето на обществени места. Глобата за нарушението може да бъде до 2500 британски лири. 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички