Революцията на Охос Де Брухо в НДК


Революцията на Охос Де Брухо в НДК

5295

"Много сте далече, София, елате по-близо!"

Концертът на Охос Де Брухо (Ojos De Brujo) в зала 1 на НДК снощи вече върви с две шеметни парчета, но на фронтдамата Марина Абад и Макс Райт - двамата вокали на групата, атмосферата тук е направила познатото неприятно впечатление.

Испанците са посрещнати с радостни писъци, бурни аплодисменти и... чинно седене под властта на разпоредителките.

"Станете и елате насам", приканва екзотичната Марина и вече нищо не може да спре фентовете на половината зала да се доберат отпред. Ама най-отпред!

Малко по-късно всичко наоколо се тресе от скачащия народ в редиците на гостите, и даже присъстващите на първите редове са надигнали мързеливите си дупета, ако не от уважение към убийствената смесица на фламенко, хип-хоп и дръм-ен-бейс, която ни отвява главите, то поне от любопитство към огнените танци по сцената.

Тези парчета са лично за нас - станалите, неизтърпeлите статичното слушане на завладяващи табли и кахони, мелодични баси, игриви скречове и наистина главозамайващи струнни разходки по акустични китари - неколкостотин души скачат върху оркестрината и са напълно забравили, че зад гърба им се намира зала 1.

Лекият бунт срещу порядките в Националния дворец на културата все пак бива потушен.

На DJ Панко се пада да собясни причините - че можело да се продъним под оркестрината, а освен това сме били пречели на някои хора да гледат и да седят едновременно.

Група испански гимназисти с флаг подхваща освиркване, което бързо заразява дори и хората на балконите, но все пак сядаме на пода пред първите редове и куфеейки изглеждаме следващите няколко парчета на шеметните испанци - първото с толкова гърмящ и бунтовен заряд, че предизвиква (за)душевно пого, докато на екрана зад групата младежи мятат димки и камъни по бронирани полицаи.

Съвсем не между другото - страхотна, адекватна и адски динамична анимация илюстрира новите хитове на многолюдната формация като "Nueva Vida", "Todod Mortales" и "Busa Lo Bueno" от славния им албум "Aocana" (2009), но и от предишните проекти - "Techari" и "Vengue".

Следва най-чудовищното соло на бас китара от гостуването на ЕсЕмВи (SMV) насам, тромпетни латино вихри, фрийстайли от Марина и Панко, фламенко, бяс и румба за довиждане.

Испанската паралелка отново изскача пред сцената, последвана от половината публика. 

Вокалистката изтегля няколко души горе при групата, а отегчените седящи започват да се изнизват зад гърба на аплодиращите.

Бисът започва с хипнотично акапелно пеене на Марина, но бързо се развихря в поредния ураган от испанска енергия, който заплашва да срине НДК.    

Или поне правилата за поведение в тази уважавана институция... Виж галерия с 34 снимки от концерта!   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички