Rolling Stone срещна музиката с живота... вече и в България


Rolling Stone срещна музиката с живота... вече и в България

6403

Над 600 души празнуваха 42-я рожден ден на сп. Rolling Stone в столичната галерия "Индустриална 11" снощи излизането на дългоочаквания негов първи брой на български език.

"Списанието, което среща музиката с живота" приветства едни от най-значимите личности на музикалния шоубизнес в България, за да им поднесе лично първия си български брой.

Сред гостите бяха Белослава, Живко Петров, Остава, D2, Гравити Ко. (Gravity Co), Кольо Гилъна от Контрол, Tri-O-Five, DJ Стивън, Кирил Маричков, Мария Илиева, Йордан Караджов (Сигнал), Дичо, Калин Вельов, Васко Гюров, Насо Русков и Бейбифейс Клан (Babyface Clan), Милена, Нуфри и Паникън Уайаскър (Panican Whyasker), Влади Въргала, Любо (екс-Те), Ивайло Манолов, Сантра и Кристо и много други.

Освен гости, някои от тях бяха и домакини на партито. На живо от сцената на "Rolling Stone" пяха Белослава, акомпанирана от Живко Петров, Остава и D2. Представители на целия музикален и рекламен бизнес у нас също уважиха старта на списанието. Сред присъстващите беше г-н Винсънт Кампос, пресаташе в посолството на САЩ в България.

„При Rolling Stone няма нищо случайно! Търпеливо изчакахме рождената дата на списанието, за да пуснем първия брой. Мястото също не бе случайно - първото парти, което се проведе в галерията за модерно изкуство, е и партито по повод старта на най-влиятелното списание в поп културата – Rolling Stone!”, сподели Анелия Илиева, главен редактор на българското издание.

„Искахме всичко да е подчинено на една концепция, да пресъздадем имиджа, който списанието има по света. Затова и посланията, които отправяме чрез рекламната си кампания, са израз на нашата позиция по важни въпроси от социалния и културен живот на България. Искаме да провокираме хората да помислят и да изкажат гласно своето мнение по тези теми. Така напомняме, че Rolling Stone не е само и единствено списание за музика”, допълни Валентина Жекова, съдружник в „Сивир Пъбликейшънс” – българските издатели на "Rolling Stone".

Лицензните списания на българския пазар до момента са повече от 50. Това, което различава Rolling Stone от всички тях, е, че то е един от безспорните лидери сред печатните медии в световен мащаб. Рецензиите в списанието са критерий за качествена музика и кино и висока оценка за творчеството на всеки артист, публикуван на страниците на списанието.

Rolling Stone е единственото лайфстайл списание в света с награда за политическите си коментари за серията статии на Мат ТаибиWorse Than Bush”, "My Favorite Nut Job” и “Obama’s Moment” на церемонията на "National Magazine Awards" през 2008. Година по-късно, през 2009, медията печели и наградите за най-добра корица – на Барак Обама от 10-24 юли 2008 и за най-добър профил – на Дейвид Фостър Уолъс от 30 октомври 2008.

На 9-и ноември легендарното издание навърши 42 години. Издателите на българското списание, „Сивир Пъбликейшънс”, не крият задоволството си, че излизането на първия брой е в непосредствена близост и до една друга паметна за източните ширини на Европа дата – 10-и ноември. На нея редакционният екип отделя специално място на страниците в статията „Разбита мозайка” – равносметка за българския преход през погледа на американски политолог, прекарал последните 20 години в България.

Освен любопитни и интересни факти от света на музиката и живота на звездите, първият брой на списанието ще ви разкаже и за най-успелия басист на БългарияСветлана Василева.

Както MySound.bg вече анонсира, тя дели сцена с едно от най-големите имена на световната музика – Моби (Moby). На корицата на първия брой не случайно застава и световния попидол Роби Уилямс (Robbie Williams), който след 3-годишен застой издава нов албум.

Едно от първите му интервюта е ексклузивно за първия брой на Rolling Stone България.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички