Том Йорк (Рейдиохед): Мразя CD-тата!


Том Йорк (Рейдиохед): Мразя CD-тата!

4824

Том Йорк (Thom Yorke) призна, че винаги е мразел CD-тата и потвърди отново тезата си, че онлайн дистрибуцията в момента трябва да е единственият път пред музикалната индустрия.

„Аз и Стенли (Донууд, дизайнерът зад обложките на Рейдиохед) винаги сме мразели CD-тата. Те са някакъв шибан кошмар”, каза фронтменът на Рейдиохед.

„В момента тече процес на естествен подбор. Очакваше се музикалният бизнес в настоящата си форма да умре още преди 20 години. Но после, алилуя, се появиха CD-тата, обърнаха нещата и всичко продължи още едно известно време. Но в общи линии, този бизнес си е умрял”, заяви в характерния си агресивен стил Том Йорк пред списание "Believer".

Певецът, който тези дни пусна трак в памет на ветерана от Първата световна война - Хари Пач, не пропусна отново да похвали Интернет като среда за разпространение на музика.

„Ако само за миг забравите темата за парите – ако е възможно това, понеже става дума за доходи, с които хората се издържат - и ако погледнете на интернет като на най-голямата мрежа за слушане на музика, която някога е била създавана, то тогава нещата ще ви се видят напълно различни”, подчерта лидерът на Рейдиохед.

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички