Три биса за Култур Шок снощи!


Три биса за Култур Шок снощи!

5706

Макар звукът в зала "Универсиада" да се беше поизчистил снощи след молбата на Кольо Гилъна от легендарните Контрол някой да се оправи с бученето, когато Култур Шок (Kultur Shock) се качиха на сцената, ситуацията като че ли се върна в начално положение.

Басов тътен раздираше тъпанчетата, а от двете дами на групата -  на саксофон и цигулка, не се чуваше нищо. Едничък мощният глас на Джино Йевджич успяваше да пробие, но така или иначе за огромната част от феновете на Култур Шок звукът нямаше значение.

Чакани и обичани до полуда, сиатълските турбо-метъли с балкански произход излязоха пред вече подивяла от изпълнението на Контрол тълпа.

Почти без паузи разнородната компания изстреля серия енергични парчета, които превърнаха погото пред сцената в абсолютна оргия. За да укротят пълната лудост, Култур Шок, подкрепяни от поне 3000 гърла, подхванаха "Македонско девойче".

"Вие сте моите герои" - крещеше Джино на английски - "на всяко турне ще идваме тук", но не пропусна и да помоли някой да се оправи с микрофониите и бръмченето. След този момент озвучаването официално се оправи, а по тълпата се понесоха тела.

Последва още балкански шемет, а изкривените, психопатски беквокали на Ейми Денайо доведоха всички до пълна истерия. Опитите на публиката да изкара групата на първи бис предизвика леко земетресение в "Универсиада". След две парчета Култур отново се скриха, но бързо бяха върнати на сцената за кратък акапелен бис.

Докато се скрият за трети път, публиката беше напълно гръмнала. Последният третият бис не ни мърдаше.

Напълно разбита и с леко сътресение, заради което може и да съм объркала нещо в хронологията на събитията, ама... музиката на Контрол и Култур Шок винаги е предизвиквала - както в мен, така у останалите фенове на този саунд, непремреодолимо желание да се блъскаме с всичка сила в ближния си и едновременно с това - да го обичаме до смърт.

Остана ми усещането, че съм участвала в някакъв дяволски племенен ритуал, от който човек излиза доста посинен.

И някак различен... (Виж галерия снимки от концерта.)

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички