South West Festival събра хиляди меломани в Благоевград
"Копаница-тропаница" на Оркестъра за народна музика на БНР на открита сцена
Wacken Metal Battle Bulgaria се завръща, финалът е в столичния клуб Мixtape 5
Ищар и Горан Брегович хедлайн на фестивала South West в Благоевград. Първото издание на събитието е в парк "Македония" този уикенд
Часове до шоуто Led Zeppelin Symphonic в Пловдив
Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer
Gwendydd приключва Censored European Tour 2022 с концерт в София, открива втория ден на Wolf Fest – "Вълчата пътека" 2022
Вики Алмазиду се завръща в България за своя майсторски клас в Нов български университет
Пълната програма на Sofia Live Festival 2022
SoulBmoll анонсират трети албум с нов сингъл на живо в бар "Петък"
Годишни музикални награди 2022 на БГ Радио: отличниците
"Приказката P.I.F. невиДИМО" акустично в Joy Station

Великден заедно. Пикник в столичния Южен парк с инсталация и благотворителен концерт в подкрепа на украинските бежанци у нас


Великден заедно. Пикник в столичния Южен парк с инсталация и благотворителен концерт в подкрепа на украинските бежанци у нас

1302

Благотворителен пикник в подкрепа на украинските бежанци в България предстои на голямата поляна вдясно от централния вход на столичния Южен парк на 16 април, събота.

Инициативата се организира седмица преди един от най-големите християнски празници под надслов "Великден заедно"., за да създаде приятелска среда за бежанците от Украйна в навечерието на празника и да подкрепи набирането на средства за нуждаещите се в България.

Над 20 са музикалните и визуални български и украински артисти, които се включват в програмата на събитието, организирано с подкрепата и участието на Столична община. На поляната в парка ще бъде разположена арт инсталация от 6 големи великденски яйца, изрисувани от български и украински артисти с техните послания за мир. Едно от яйцата ще има и специална мисия — да бъде касичка за набиране на дарения за бежанците от Украйна в България, в която всеки посетител може да остави своя принос. Подкрепата си ще окажат и Белослава, Свилен Ноев от Остава, Мила Робeрт, Елена Сиракова, Тино, Деси Андонова и Илко Градев, джаз бенд Funkilicious и други музиканти, които ще озвучат поляната с подкрепата на Dynacord. Всички събрани средства в кампанията ще бъдат предоставени за хуманитарна помощ на бежанците в България към СУОБ "Мати Україна".

Българските и украински художници и илюстратори, които ще изрисуват шестте двуметрови великденски яйца със своето лично послание за мир са Paul Romaniuk (Киев, Украйна), Vicky Knysh (Minushka, Българиякрайна), Борислава Караджова Borislava Madeit, България), Михаела Караджова (STALKERSINCE1993, България), Маргарита Димитрова (Subcultura, България), Мария Балева (Pottery and Poetry, България). Уникалните дизайни са нарисувани на живо в център за съвременно изкуство "Топлоцентрала" и ще бъдат представени на граждани и гости по време на пикника.

В програмата на събитието участват Камен Алипиев, както и Цветелина Цветкова с четене на разкази. В пикника се включват и каравани с храна и напитки, които ще дарят на каузата част от приходите си от събитието.

Вече над 70 000 хиляди са украинските бежанци, които са потърсили помощ в пределите на България, и много от тях са локализирани в София. Всеки може да подкрепи най-нуждаещите се от тях, като направи дарение по своя преценка в специалното великденско яйце – касичка. Всички средства, набрани от кампанията,  ще бъдат предоставени за хуманитарна помощ на бежанците в България към СУОБ "Мати Україна".  

Инициативата "Великден заедно" се осъществява с подкрепата на Столична община, "Топлоцентрала", Dynacord и с организацията на комуникационните агенции Imp-Act, "Мини Маркет", Propaganda по идея на украинския PR специалист Владислав Димитров.

Подробности за събитието може да намерите тук

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички