Румънският Soundart Festival с издание и в София. Earth Ship, Gunshee, Grande Fox и Space Weaver ще се качат на сцената през април


Румънският Soundart Festival с издание и в София. Earth Ship, Gunshee, Grande Fox и Space Weaver ще се качат на сцената през април

1116

Earth Ship, Gunshee, Grande Fox и Space Weaver ще ударят в рамките на софийското издание на румънския Soundart Festival 2024.

Събитието ще се състои в столичния клуб Live & Loud на 26 април.  

От създаването си през 2010 г. берлинското трио Earth Ship изгражда репутация като един от най-неумолимите и безкомпромисни изпълнители на ъндърграунд сцената за стоунър, дуум и слъдж. Със своята гръмотевична смес от слъдж рифове, блус водещи партии, зверски вокали и огромна доза груув и хумор,вокалистът и китарист Jan Oberg, съпругата му Sabine (бас) и Sebastian Grimberg (барабани) са качили Earth Ship на сцените на фестивалите Desertfest, Stoned From The Underground и Pelagic Fest, имали са турнета с Red Fang, TORCHE, CROWBAR и VOIVOD. Имат издадени 4 албума за Pelagic Records и един с Napalm Records. Макар че от време навреме чистите вокали напомнят за TORCHE или ALICE IN CHAINS, диапазонът на Jan се простира далеч в суровите сфери на групи като MANTAR или WEEDEATER. Последният им албум "Resonant Sun" е издаден на 5 октомври 2018 г., точно навреме за европейско турне в подкрепа на CROWBAR, последвано от още турнета в подкрепа на VOIVOD и LORDDYING, плюс набор от дати за хедлайнърски турнета и фестивали.

Earth Ship са свирили с  RED FANG, CROWBAR, INTRONAUT, VOIVOD, CONAN, MANTAR, THE OCEAN, BORIS, RUSSIAN CIRCLES, LORD DYING, TORCHE, MAMMOTH STORM, THE VINTAGE CARAVAN, MY SLEEPING KARMA, ZAUM, UNSANE, JUCIFER, VALIENT THORR, MONOLORD, CULT OF LUNA, KHOMA, LO!, EF, COILGUNS, AMENRA, A Storm  Of Light, Sleep, Lo-Pan и други.

https://www.facebook.com/wearetheearthship
видео: https://www.youtube.com/watch?v=SW5ygtbPDaQ&ab_channel=PelagicRecords

Gunshee е предимно инструментално прогресив рок трио от Румъния, което често включва елементи на пънк/експериментъл/мат рок и други жанрове. Официалната им дейност започва през 2019 година, когато изнасят първите си концерти. През 2021 г. издават дебютния си албум "Friends Through Here" (7 инструментални песни, включително една от концерт).

https://www.facebook.com/GunsheeBand
видео: https://www.youtube.com/watch?v=r1YscFWtpCA&ab_channel=GunsheeBand

Grande Fox е група, създадена през 2013 г. в Солун, където все още се намира седалището ѝ. В дискографията си има 4 записа: LP албум "Space Nest", EP албум "Kulning", сингъл албум "Documento" и последния LP албум "Empty Nest", който беше издаден през февруари 2021 г. Всеки проект е изцяло придружен от визуални материали като художествени произведения, клипове и снимки, които ги представят. Бандата следва независим курс без подписани договори със звукозаписни компании. Като цяло музикалното им творчество се определя като Psychedelic Heavy Stoner R ock. Въпреки това слушателите винаги откриват и много други жанрове в саунда. Това е така, защото гърците експериментират при създаването на нов материал, стига той да има какво съществено да каже и представи. "Основната емоционална линия на изразяване, която ни води, е гневът, който е придружен от тенденция за постоянно пробуждане на съзнанието и изследване на вътрешния ни духовен свят. Много от песните ни крият послания в лиричен или визуален план. Ние сме всичко друго, но не и минималисти. Вярваме в сложността и разнообразието сред хората и идеологически и артистично се противопоставяме на всяка фашистка или расистка култура и идеология. Живеем, за да създаваме нова, а не тривиална музика, и това ни кара да искаме да споделим с вас това, което откриваме, и това, върху което работим с вяра и отдаденост, преодолявайки всички възможни препятствия толкова дълго, колкото е необходимо, докато в крайна сметка се окаже изваяно и "готово" за слушане. Чрез този процес съзряваме заедно с вас и заедно се придвижваме напред в следващите стъпки на нашето музикално пътешествие", разкриват музикантите.

Те са участвали в различни концерти и фестивали в Гърция и в чужбина и са се срещали с много важни групи в района. Някои от тях са Godsmack, Nightstalker, Emerald Sun, Purple People Eater, Project Theory, Shotgunz и др. Свирили са и в мотоциклетни клубове Argoriders MCC Hellas и Choppers Riders. Последните два концерта, които групата изнесе, бяха в рамките на минитурне, на което свири като откриващ акт за легендите Godsmack в София и в Букурещ през октомври 2022 г. Участвали са и във фестивала Sound Art в Малта през септември 2023 година. Следващите изяви са през 2024 г. в афиша на фестивали в България, Румъния, Унгария, Португалия и Чехия.

https://www.facebook.com/outofnesta
видео: https://www.youtube.com/watch?v=aEwcs_eSQmI&ab_channel=GrandeFox

Space Weaver е Heavy/Psychedelic/Stoner/Doom Rock група, създадена в късната 2021 година, която тъче триписпейс рок груувове, примесени с тежки, удавени във фъз рифове. В момента бандата подготвя първия си дългосвирещ албум ("We Were Here All Along"), който обещава да ни отведе на истински вселенски приключения във времепространството.

https://www.youtube.com/@spaceweaverband
https://www.facebook.com/SpaceWeaverBandOfficial

Билети - в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: https://epaygo.bg/1399209301
В деня на събитието, ако има останали пропуски,  ще се продават само на входа на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Още - на:

https://www.facebook.com/events/885375526583633

Live & Loud е на улица "Позитано" №8.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички