Разходка край Ипанема с Розалия де Соуза


Разходка край Ипанема с Розалия де Соуза

2453

Розалия де Соуза (Rosalia De Souza) пристига в пълния си блясък у нас, за да донесе частица автентичен боса-нова заряд и да зарадва родните меломани със силата на чувственото си изпълнение.

Тя ще се изяви Sofia Live Club на 28 април по покана на неговата управа.
 
Гласът на Розалия притежава живителна сила и с лекотата на перце носи накуп цяла палитра от емоции, в които се долавят някои от най-изящните и силни качества, близки до изпълнители като Astrud Gilberto например. Певицата обаче добавя нещо повече, като влага страстно чувство и изтънченост във всяка песен.  

Родена в известния квартал Нилополис на Рио де Жанейро, Розалия се подвизава в Италия като певица от 1989, изграждайки кариера със серия от отделни колаборации с групи като Les Hommes и Quintetto X още преди да срещне Никола Конте (Nicola Conte) през 1994. Впоследствие съвместната й работа с известния италиански джазмен и продуцент се разраства в парчета със силен боса-нова привкус, които стават част от серията от компилации "Break And Bossa". Именно те поставят и рамката за нейния дебютен албум "Garota Moderna". В него талантите на Конте и Розалия се допълват перфектно и доказателството за това може да бъде чуто във всеки един от 13-е трака. Дискът е последван от "Garote Diferente", в който има ню джаз "ревизии" на Five Corners Quintet, Big Bang, Trüby Trio, Raw Deal, Zero dB, Buscemi, Stateless, Gerardo Frisina и Дъ Дайнинг Руумс (The Dining Rooms).

Третият й проект - "Brasil Precisa Balançar", е записан изцяло в Бразилия под ръководството на легендарния боса-нова маестро Роберто Менешкал (Roberto Menescal). В последния си албум - "D’improvviso" (2009), изпълнителката се връща към корените си и по-специално бразилската музика от 60-е. В него тя преплита афро джаз звуци с бразилската музикална традиция, в която смесицата от ритъм и хармония прераства в боса-нова джаз поп.

Концертът започва в 22.00 часа.

Вечерта обещава да се превърне в празник не само на бразилските ритми, звуци и усещания, но и на силното и красиво джаз изпълнение на една ярка женска фигура в съвременния музикален свят.

Билети в предварителна продажба - чрез мрежите на: www.eventim.bg и www.ticketsbg.com на цена 20 лева.

На място в деня на събитието - 25 лева.

Още - на:

http://www.alwaysontherun.net/rosalia.htm

http://www.myspace.com/rosaliadesouzampb

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички