София отбелязва международния Drone Day на 28 май
Вокална група Радиодеца с концерт в Първо студио на БНР
Концерт - промоция на албум, посветен на младата актриса Лорина Камбурова, предстои в Sofia Live Club
Хитовият мюзикъл "Парижката Света Богородица" за първи път на сцената в зала 1 на НДК
Делегати и музиканти от над 20 държави в първото издание на Spike Bulgarian Music Showcase в Пловдив
DJ VaGro преди Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени на концерта им в "Арена София"
Концертният вихър на Deadscape продължава. Вижте къде
Магичната Trigaida с голям концерт в Sofia Live Club. Полуфиналистите от "България търси талант" ще представят албума "Elate" и нови композиции
Пролетен приказен бал с Михаил Йосифов бенд. Завръщане в епохата на суинга в Централния военен клуб
Остава - нежност, светлина, рок и… Кислород на живо
Букет хитове от Hooverphonic за българските фенове
Откриват алея на името на Митко Воев в столичната "Борисова градина". Фестивалът "Алея на Воев" събира меломаните в клуб "Маймунарника" на 21 май

Колкото Balkansky, толкова и световен


Колкото Balkansky, толкова и световен

8068

Щом чуете името на проект Balkansky, може да очаквате земетресение - нещо, което така и така правите напоследък.

Само че тук става въпрос за друго земетресение. Онова, което не обърква Земята, а я вкарва в прави(лни)я ритъм. Или хайде, ако не цялата Земя, то поне оня неин хронотоп, наречен шоубизнес. В подразделение "музика".

Затова MySound.bg препoръчва (особено силно!) да НЕ напускате дома си тази вечер, а обратно - да заемете удобно място до радиоприемника. Тъй като премиерата на втория албум на Balkansky - "Оренда", предстои в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 ч. Новите пиеси ще прозвучат съвсем неслучайно навръх Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Второто заглавие на Бalkansky идва повече от естествено 3 години след сполучливия дебют "Кукер". Музикантите работят върху него през периода 2011 – пролетта на 2012 с екип Теодосий Спасов, Иван Шопов и Иво Христов заедно с безценната помощ на Янка Рупкина и Милен Киров, обяснява водещият на предаването Сергей Шишов.

Резултатът е 12 композиции, обединяващи в себе си традиционен фолклор и модерен електронен звук – мост между минало и настояще.  

А защо е озаглавен "Оренда"? Ето какво споделят авторите:

"…Като древен народ, идващ от Изток, българите почитали енергиите, властващи в природата и влияещи пряко или индиректно върху човека. Те вярвали, че цялата Вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила, която не представлява винаги едно точно определено божество и се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила обитава главата и кръвта и може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно. Наричали я оренда…"

Композиция, аранжимент и изпълнение: Теодосий Спасов, Иван Шопов и Иво Христов; програмиране и смесване: Иван Шопов (аka Drumkid, DJ Куух (DJ Cooh).

Със специалното участие на Янка Рупкина (вокал в "Тудора"), Милен Киров (пиано в "Тудора" и "Гора") и Иван Георгиев (гайда в "Ручило").

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Dara - "Родена такава"

Видео


Албуми


Dara - "Родена такава"

Първият студиен албум на Dara - луксозно издание с лично послание от нея, ексклузивни фотографии и още изненади,...

Най-четени новини


виж всички