Дебютният албум на Белонога изгря отвъд родните граници


Дебютният албум на Белонога изгря отвъд родните граници

4709

Първият солов проект на Гергана Димитрова (Мистерията на българските гласове, Ева квартет, Balkan Scientist) - "През очите на слънцето", вече получи първите си позитивни ревюта от световната критика.

Както MySound.bg извести, дискът бе издаден в Европа през февруари.

Ким Бъртън от списание Songlines оцени "През очите на слънцето" с четири от пет звезди и заключителните думи от ревюто ѝ са: "Това е изключително сполучлив, освежаващ проект с красив замисъл, който е достоен наследник на предишните албуми, издадени от прохождащия лейбъл "Елен Мюзик“. В статията си Бъртън ласкаво подчертава изкусното преплитане на акустични с електронни елементи в записа, осъществената връзка между съвременни и архаични култури и въздействащия глас на Гергана Димитрова, преплетен с "хармонични клавишни мелодии и инструментални вихрушки".  

Освен с позитивното ревю, изданието отличи проекта с печат Top Оf Тhe World и включи една от композициите в него в престижната компилация със същото име, която се разпространява в тираж над 1 милион копия в цял свят и е един от препоръчаните канали с музика на Британските авиолинии.

Всеки, който иска лично да се потопи в деветте магически композиции в "През очите на слънцето" на живо, може да го направи в столичния клуб Студио 5 на 7 март, когато Белонога ще представи албума с концерт. На сцената ще се качат Гергана Димитрова (глас, луупове, композиция), мултиинструменталистът и звуков инженер Алекс Нушев (електроника, бас, китара, клавишни), Костадин Генчев – кавал и Виолета Петкова – гъдулка.

Всички те ще омагьосат публиката с уникалното съчетание на модерна многопластова електроника, красиви фолклорни мелодии и ритъм с първична сила, повлияни едновременно от съвременните тенденции в звука и от архаичните традиции на  аборигените и пигмеите. Свързва ги един изключителен женски глас на предела на възможното, който ще поведе слушателите към фантастичното и вълшебното.

Начало на събитието: 18.30 ч., вход - 10 лв.

Програмата на клуба продължава тематично - с изява на Булгара.

Сетът на музикантите започва в 22.30 ч., цена на билета - 10 лв.

Формацията ще се представи в състав: Костадин Генчев - кавал, Димитър Христов – тамбура, Христина Белева – гъдулка, Петьо Костадинов – гайда, Чавдар Асенов – бас, Стоян Павлов - перкусии, Кирил Добрев - барабани, програминг и Ева Перчемлиева – перкусии.

Музика и видео на Белонога:

https://soundcloud.com/gergana-dimitrova-6/salih-prez-planinata
https://www.youtube.com/watch?v=pLlC3NVdCyE

Facebook:

https://www.facebook.com/Belonoga.G

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички