Любов от Мария Илиева. 13 български града ще се насладят на кадифения ѝ глас
Съвместен концерт на Askeesi, Xathrites и Fransis Forth. Яко блек метъл в столичния клуб Live & Loud
Танцьорите от Riо Kids с дъщерята на Графа Никол ще участват в концерта му на НС "Васил Левски"
Нов фестивал в Шумен – "Деца на джаза"
Още три групи в афиша на Slaughtery Near The Graveyard 2023. График на минифестивала
Десетилетие музикален бунт: No More Many More празнуват 10 години с нова песен и голям концерт в София
Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя

Кинематограф: Акустичен сет от Inky Soul и астрален постреализъм


Кинематограф: Акустичен сет от Inky Soul и астрален постреализъм

3792

Филмът "Портали" - висш пилотаж в анимацията, на режисьора Симеон Сокеров и художника Виктор Мъжлеков, ще бъде показан в столичния клуб Студио 5 от 20.30 ч. на 28 април, понеделник.

Лентата е изследване на душата и нейното пътуване през различни състояния, а след прожекцията ще се проведе дискусия с режисьора. Публиката ще може да надникне зад кадър и да узнае повече любопитни подробности, свързани с проекта. Както всяка кинематографска вечер, и в тази публиката ще се наслади на атрактивно събитие, като този път е добавен пикантен бонус. Това е забавният водещ Александър, който ще се изяви и като музикант с групата Inky Soul Trio.

Младата акустична формация ще представи своето разчупено звучене -  микс от джаз, соул и инди елементи. Членовете на бандата са Деяна, Александър и Димитър, които се събират в началото на 2013. Те наричат себе си Inky Soul Trio, избор, продиктуван от споделената им страст към татуирането.

Създаването на "Портали" започва от серия картини на художника Виктор Мъжлеков, съпроводени от неговата идея за душата, която, преминавайки през различни състояния, се извисява.

За реализацията на филма Виктор се обръща към режисьора Симеон Сокеров, който развива цялостно сценария и персонажите и добавя част от своите разбирания. Така в сюжета се появяват и множество препятствия по пътя към духовно извисяване. Освен заплетената идея, сложна е и техническата част  - филмът е осъществен със специфичен софтуер за визуализиране. Работата по проекта отнема цели девет месеца при краен продукт с дължина седем минути.

Режисьор на късометражни филми и реклами, Сокеров работи в областта на 3D графиката и анимацията от 1994. Завършва като магистър по анимационна режисура в НАТФИЗ. В момента е супервайзър, режисьор и криейтив директор в студио "Сокеров". Познат е с анимацията си "Пет пъти" (2009), която става един от най-награждаваните нови български късометражни филми – с призове от УНИКА (Union Internationale du Cinema), ВГИК (Москва), АМИРАНИ (Грузия), "В Двореца" (Балчик), "Златен кукер" (София) и други.

Виктор Мъжлеков е умът, който стои зад идеята на филма, а и талантливата ръка, на която се дължат изкусните анимационни образи. Той вярва, че е творец откакто се родил, а дори и преди това. Астралният постреализъм, който е негова запазена марка, е художествен стил, отключващ въображението, показвайки необичайни перспективи и емоционални дълбочини и сливайки фантазийното с реалното.

"Кинематограф" е на http://kinematograf.bg/ и https://www.facebook.com/kinematografweb  

Билети за събитието на входа и в сайта на Boxoffice.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички