Представиха арт фестивала БезГраници на Уомекс


Представиха арт фестивала БезГраници на Уомекс

3340

Международният арт форум "БезГраници" беше представен на най-голямото изложение за етно и уърлд музика – Уомекс, в края на миналата седмица.

Тази година световното експо се проведе в града на свети Яков - Сантяго де Компостела в Галисия, Испания (в новоизградения "Сидаде да култура" ("Град на културата"), огромен авангарден архитектурен комплекс, дело на известния архитект Питър Aйсенман).

На специална конференция на тема "Черноморският регион – зона на конфликти или област на музикално и артистично сътрудничество" беше представен богатия на култура и история регион от древността до наши дни, като специално беше застъпена ролята на "БезГраници" като катализатор за реализацията на културни събития в Европа и света.  

Както MySound.bg нееднократно писа, българският арт форум представлява синтез между отделни модулни компоненти, както основният модул е конференцията за фестивални организатори, мениджъри и експерти в културата. Други важни съставни части са музикалния етно/уърлдмюзик фестивал (следващото издание ще е във втората половина на следващата година) и арт пленера за художници и фотографи. (През 2014 имаше извънредно специално издание на "БезГраници", изцяло посветено на визуалните изкуства с участието на 20 творци от 14 държави)

Шестото издание на "БезГраници" традиционно ще се проведе в едно от най-красивите и романтични места в България - "Двореца" в Балчик, като през изминалите години от създаването му през 2003, събития от "БезГраници" са се провеждали и във Варна, курортен комплекс "Албена" и град Мангалия в Румъния.

Арт форумът е продукция на "Стопанска камара" - Варна с партньорството на арт мрежа "Скендерман" и "Двореца" - Балчик.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички