Фортисмо фест се завръща с грандиозен спектакъл в Пловдив


Фортисмо фест се завръща с грандиозен спектакъл в Пловдив

3918

"Фортисимо" започва ударно новия сезон 2015/2016 със спектакъла Love Story под диригентсвото на харизматичния Максим Ешкенази и с участието на виртуозния френски китарист Емануел Росфелдер, актьорите Ани Пападопулу и Юлиан Вергов, както и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката.

Античният театър в Пловдив е мястото, където магията на класиката ще се слее с енергията на театъра на 30 август. Как е по-добре да се разкаже за една любов - с думи или с музика? Това е въпросът!

В програмата са най-разтърсващото произведение на Чайковски - увертюрата-фантазия "Ромео и Жулиета", както и жизнерадостните танци от "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн. Бродуейската любов преминава във филмовата драма "Ново кино Парадизо", нарисувана с музиката на Енио Мориконе, и най-известния концерт за китара от Хоакин Родригес – "Аранхуес". "Танго" от Астор Пиацола, "Астурия" от Исак Албенис и още много незабравими теми ще заплетат и разнищят любовните истории.

Благодарение на инициативата на Софийската филхармония "Имаш запазено място", всички ученици от НУМТИ "Добрин Петков" и студенти АМТИИ-Пловдив са поканени да посетят събитието напълно безплатно срещу представена ученическа карта или студенстка книжка.

"Фортисимо фест" се осъществява с подкрепата на фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийската филхармония.

Билети на касата на Билетен център Пловдив.

Цялата информация - на:

www.fortissimo.bg/fest

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички