Приказки за песента в зала България този уикенд


Приказки за песента в зала България този уикенд

3053

След като разкри тайните на инструментите от състава на симфоничния оркестър, за "Фортисимо Фамилия" дойде време да срещне децата и техните родители с най-мистериозния, а именно - човешкия глас.  "Приказки за песента" събира диригента Драгомир Йосифов и певците от ансамбъл Accordatti с актрисата и певица Антоанета Добрева - Нети (на снимката), за да разкажат заедно необикновена човешка история.
"Пеенето е най-човешката форма на музициране, най-спонтанната, най-въздействащата. Ще видим как гласът се променя, сменя цвета си, в зависимост от това какво иска да изрази. Тази игра на гласовете е много интересна, защото ако инструментите имат по-ограничен регистър, то гласът може почти всичко", споделя Драгомир Йосифов.
Съвсем в духа на приказките на "Фортисимо" през това приключение преминават редица герои - от принцеса, войници, джуджета и овчарче до котки и дори хора-птици. Какво ги свързва и с какво се отличава всеки от тях, деца и родители ще разберат в зала "България" този уикенд. 
"Фортисимо Фамилия" е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от "Америка за България" и осъществена в партньорство със Софийската филхармония.
6 февруари: 11.00 часа; 12.30 часа;7 февруари: 11.00 часа;  Билети на касата в "Софийската филхармония" и онлайн.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Интервю


Б.Т.Р. с нов сингъл Легенда и концерти в София и Варна през май

"Легенда" е последеният сингъл от албума "Невидими стени" на славната рок банда Б.Т.Р.Видеото, припомнящо...

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички