UDO за последен път с класиките на Аксепт у нас


UDO за последен път с класиките на Аксепт у нас

3745

Поредният концерт на UDO (Удо Диркшнайдер) и последният, на който метъл иконата ще изпълни парчета на Аксепт по света, а и у нас, е в столичната зала "Универсиада" от 19. 00 ч. на 17 март, четвъртък.

Легендарният изпълнител пристига по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" като част от историческото си турне, започнало в края на февруари и планирано чак до края на август. Обиколката Back Тo Тhe Roots e буквално... "завръщане към корените" за 63-годишния тевтонски титан на тежкия саунд. Защото в него ще звучат САМО старите парчета на Аксепт, изпяти от Удо за последен път. Верните фенове на Удо у нас ще могат да чуят "Princess Of The Dawn", "Balls To The Wall" и "Metal Heart" в оригиналното изпълнение на гласа, допринесъл толкова за култовия статус на Аксепт, колкото и стоманените рифове на Волф Хофман.    

"Все още се забавлявам много, докато пея тези песни на живо – признава Удо – Разбира се, те са голяма част от моя живот и от моя глас. Но в живота идва момент, когато трябва да затвориш една глава от книгата. Имаше много слухове и спекулации около Аксепт, затова реших да направя това свое последно музикално изявление по въпроса. Едно цяло шоу, само със старите парчета, за един последен път".
 
Немският метъл ветеран, родом от Вупертал, избухна с бившата си банда Аксепт в началото но 80-те години и си спечели армия от безотказно предани фенове от вече няколко поколения. Сега, 30 години по-късно, той затваря тази голяма страница от кариерата си завинаги и именно поради тази причина – за да не става объркване с групата му U.D.O. – турнето е под името Dirkschneider.

От 2017 нататък Удо вече ще изпълнява на живо само материал от репертоара на U.D.O., с които за повече от 18 години е натрупал достатъчно добри песни, включително класики като "Animal House", "Timebomb", "Man And Machine", а последният му албум "Decadent" излезе миналата година. Най-впечатляващото е, че Удо не дава ни най-малък знак на умора и продължава напред като истински стоманен воин, за когото възрастта няма никакво значение.

За да даде още повече стойност на феновете, Удо е привлякъл цели две загряващи групи – интересната инди банда Палас и канадските метъл ветерани от Торонто Енвил. Така с техните сетове и над двучасовото шоу на Диркшнайдер в София ще се заформи цял метъл мини-фестивал.

Билети - първите 500 са на специална цена от само 40 лв. Следващите ще струват по 50 лв., а в деня на концерта - 60 лв.

Интересът е много голям, така че съвсем искрено ви съветваме да побързате, ако искате да споделите това уникално изживяване – да тресем глави на "Balls Тo Тhe Wall" заедно с Удо за последен път, приканиха организаторите.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Видео


Албуми


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Първият коледен албум на поп звездата Поли Генова "По-добрата Коледа" е вече на пазара и зарежда слушателите...

Най-четени новини


виж всички