Ханс Цимер пристига със съзвездие изключителни музиканти


Ханс Цимер пристига със съзвездие изключителни музиканти

4813

Ханс Цимер (Hans Zimmer) пристига със своя собствена рок група за концерта си в София.

Както MySound.bg нееднократно писа, най-известният композитор на филмова музика, който вече покори публиката в доста европейски държави по време на актуалното си турне, ще се изяви в зала "Арена Армеец" от 20.00 ч. на 16 май (понеделник). Организатори на събитието са "София Мюзик Ентърпрайсис", които отбелязват своя 25-и рожден ден тази година.

В състава на маестрото са изключителни музиканти. Сред тях е и виртуозният китарист Гътри Гоувън, свирил с редица популярни имена - супергрупата Ейша, рок бандата Аристократс, както и с един от най-известните прогресив рок музиканти - Стивън УилсънГоувън многократно е определян като един от най-добрите китаристи, като доказва това отново по време на концертите на Цимер. В София ще видим и басистката Йоланда Чарлс (на снимката). Освен че е магьосница на плътната струна, тя е и изключителен текстописец. Едни от най-великите музиканти се доверяват на таланта ѝ – Ерик Клептън, Би Би Кинг, Роби Уилямс. Ефектната дама е записвала дори и с краля на попа Майкъл Джексън. В спектакъла ще се изявят още хорът и оркестърът на Софийската филхармония, с което музикантите на сцената ще бъдат над 70. Специални гости на шоуто ще са гласът от едноименния филм "Цар Лъв" - Лебо М, както и талантливият китарист от Incubus Майк Айнцигер.

Според режисьора Стив Макуин, носител на "Оскар" за филма "12 години в робство", Ханс Цимер е "най-категоричният избор за композитор, когато става въпрос за превръщане на визуалното изкуство в музикалнo усещане". Носителят на "Оскар", "Златен глобус", "Грами" и "Тони" ще  представи у нас уникално шоу с музика от филмите "Гладиатор", "Карибски пирати", "Цар Лъв", "Шифърът на Леонардо", "Мъж от стомана", "Черният рицар" и много други. Зрителите ще станат свидетели на невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене, ще се насладят и на зрелищно шоу, дело на световноизвестния дизайнер Марк Брикман, създател на визуалните ефекти за концертите на легендарните Пинк Флойд, Пол Макартни, Барбра Стрейзънд и Роджър Уотърс.

Билети за концерта на цени от 60 до 140 лв. все още могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички