Лудешки 3-часов маратон с най-добрите сръбски брас оркестри


Лудешки 3-часов маратон с най-добрите сръбски брас оркестри

4272

Както MySound.bg извести, най-добрите духови оркестри в света се събират на една сцена за грандиозно опияняващо надсвирване – Балканица, за първи път в зала 1 на НДК в София 20.00 часа на 26 февруари. На организираното от Moko Solution събитие ще прозвучат виртуозните изпълнения на четирите най-добри сръбски формации: Danijela Orkestra, Marko Markovic Brass Band, Elvis Ajdinovic Orkestar и Orkestar и Dejan Jevdjic.
Всички те – многократни победители от най-големите фестивали за духова музика, идват специално, за да премерят сили помежду си в лудешки 3-часов маратон. 
"С голямо удоволствие ще се включим в надсвирването. Балканица е истинско предизвикателство за нас!", споделят музикантите от Danijela Orkestra - единствения бенд, ръководен от жена. По-известна като сръбската кралица на тромпета, Даниела Веселинович е сред най-известните виртуози на инструмента. 
От друга страна трубачите на Марко Маркович – син на емблематичния Бобан Маркович, прославил западната ни съседка с повече от над 900 концерта в цял свят, са категорични: "Не само, че ще участваме, но сме убедени, че ще изправим и цялата зала на крака!". 
Обявен за един от най-добрите брас оркестри на Балканите, музикантите от Elvis Ajdinovic Orkestra допълват въодушевено: "Не пропускайте Балканица! Нашата музика ще ви покаже какво е истинска балканска страст". От Orkestar Dejan Jevdjic обещават да подарят на всички гости на събитието незабравими емоции с горещи ритми от Балканите
И, ако все още се чудите как всъщност звучи Балканица, представете си най-доброто в стил Кустурица и Горан Брегович на една сцена, обясниха организаторите.
Билети - в мрежата на Eventim в цялата страна.  Цена на пропуските: от 30 до 50 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички