Радко Петков е победителят в Гласът на България


Радко Петков е победителят в Гласът на България

3908

17-годишният Радко Петков спечели първото място в четвъртия сезон на "Гласът на България" с евъргрийна на Васил Найденов "Сбогом, моя любов", който представи на финала в ефира на bTV онази вечер.

Младият певец от Троян, който получи и парична награда от 50 000 лв., грабна сърцата на хората, защото всичките му изпълнения бяха на български - класики в поп и поп-фолка. Както MySound.bg писа, Радко Петков надви конкуренцията и в конкурса "Бургас и морето" 2016 с баладата "Отиде си лятото". Въпреки крехката си възраст, изпълнителят е участвал в няколко други риалити формата, сред които "Големите надежди", "България търси талант" и детската "Евровизия".  

Сара Сюзет Намба впечатли и публиката, и журито с "All By Myself". За филипинката остана второто място.

Силите на края на песенната надпревара премериха Яна Сабанова от София с треньора си Владимир Ампов Графа, Радко Петков и наставника му Иван Лечев, Сара Сюзет Намба от Варна и Поли Генова, както и 39-годишната Кристина Кабадиева от София със своя ментор Камелия.

Първият етап от надпреварата бяха дуетни изпълнения с някои от най-ярките музикални звезди на България. Състезанието откриха Яна Сабанова и Михаела Филева, последвани от Кристина Кабадиева и Илия Ангелов от Диана експрес. С много аплодисменти публиката посрещна изпълнението на Сара Сюзет Намба и Орлин Павлов. Радко Петков и Анелия се представиха четвърти. След дуетите  отпадна Кристина Кабадиева.

Най-младият участник за всички сезони – 14-годишната Яна Сабанова, отпадна след соловите изпълнения на останалите трима.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички