Класици на българската сватбарска музика от оркестъра на БНР


Класици на българската сватбарска музика от оркестъра на БНР

3500

Истинско празнично настроение ни очаква в първия за новата година концерт на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио. Събитието, което ще се състои в Първо студио на БНР от 19.30 ч. на 22 февруари, четвъртък, ще представи проекта "Класиците на българската сватбарска музика"  със солисти обичаните Нешко Нешев, Божидар Стрехин, Димитър Славов - Лоло и Илка Александрова. Виртуозните изпълнители от оркестъра и талантливите солисти, под диригентството на Димитър Христов, ще разкрият ярката палитра и богатството на българската сватбарска музика.
Този тип музициране се заражда в България още преди Освобождението, но истинския му разцвет започва през 80-те години на XX век. Именно от такива музикални формации израстват едни от най-впечатляващите български изпълнители като Иво Папазов – Ибряма, Петър Ралчев, Иван Милев, Орлин Памуков и много други. В новия концерт от проекта акордеонистът Нешко Нешев, кларнетистът Божидар Стрехин, китаристът Димитър СлавовЛоло и невероятната Илка Александрова ще разкрият магията на българската сватбарска музика. Акцент в програмата ще са емблематичните образци на тракийския фолклор.

Билети в рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" 4), на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн чрез мрежата на ticketsbg.com и eventim.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички