Най-големите звезди на народната музика на Фолклорна магия Банско


Най-големите звезди на народната музика на Фолклорна магия Банско

3450

Банско ще бъде домакин на първия национален фестивал за народно творчество "Фолклорна магия".  Форумът, който ще се проведе от 29 юни до 1 юли, има за цел да популяризира, съхрани и развие българските традиции, фолклор, обичаи, култура и родното производство. Събитието ще представи пазителите на българското народно творчество – самодейци от всички фолклорни области и възрасти, занаятчии и демонстранти на традиционни стоки. Изпълнителите ще излязат на няколко сцени в градския парк в целодневна конкурсна програма в категориите: пеене, свирене, танци и демонстрация на обичаи и традиции. През трите дни те ще бъдат оценявани от авторитетно жури.
Организаторите "Фен Фолк" ТВ и община Банско обявиха и гост-звездите на националния фестивал за народно творчество. За първи път на общо сцена на живо участие ще вземат едни от най-обичаните и популярни изпълнители на народна музика в България. Ще има концертна програма в обедната част на деня, както и вечерта.
След официалното откриване на "Фолклорна магия" на 29 юни, фестивала ще се изявят Румяна Попова, Янка Рупкина и Илиян Йорданов, Ваня Вълкова, МФГ Годлевски Великден и оркестър Щуро Маке.
През втория фестивален ден, 30 юни, жителите и гостите на Банско ще могат да чуят на живо Радостина Паньова, Ива Давидова, Ана-Мария, Неврокопски ансамбъл за песни и танци, Гоце Делчев, Младен Малаков и Надя Петрова.
В последния ден от националния фестивал - 1 юли - посетителите ще могат да се насладят на изпълненията на Бинка Добрева и Александър Райчев, Ива и Велислава Костадинови, Бански старчета, Гуна Иванова, Илиян Михов Баровеца, Георги Янев и оркестър Орфей. Повече информация:

www.fenfolktv.bg 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички