Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември
София избира своята песен за 2023 година. ХIII-тото издание на международния фестивал за поп и рок "София" подкрепя българската музика и общественозначими каузи

Айрън Мейдън на Hills Of Rock 2018


Айрън Мейдън на Hills Of Rock 2018

4457

13 ноември 2017 година - тишината в офиса е раздрана от крясъка ми, когато разбирам, че Айрън Мейдън (Iron Maiden) ще свирят в България. Останалото е история. Купувам си билет и започвам да се радвам на всеки паднал лист от календара.

21 юли 2018 година - един куп коли, рейсове и тирове пъплят в посока към София, откъдето ще стартира екскурзията за третия ден на Hills Of Rock, на който хедлайнъри са Айрън Мейдън. Това е пътуване, организирано от фен клуба на бандата у нас. Няма проблеми, слушам "The Clansman" и крещя "Freeeeedom" през прозореца на колата. Прекарвам си страхотно.

22 юли 2018 година - вече мога да кажа: Здравей, Пловдив! Поради ранното пристигане сядаме в едно ресторантче близо да фестивалната площ. Пием бира и вдигаме шум, скрити в сянката на чадъри, които ни пазят от жаркото слънце. Около 17.30 ч. решавам, че е време да се ориентирам към мястото на събитието. По пътя чувам, че Planet Оf Zeus вече са на сцената и забиват доста мръсен стоунър. "Ето, затова живея м*мка му", мисля си, подавайки билета си на проверяващите лица. След няколко крачки се озовавам пред щанда с официалния мърчандайз, където се извива сериозна опашка. На десетата минута вече започвам да нервнича. Двадесет минути по-късно отивам на втора опашка, където да заредя фестивална карта, с която да се разплащам за бира и храна на фестивалната площ. Докато на сцената свирят The Raven Age, вися на поредната опашка. След 30-минутно драматично редене успявам да се сдобия с бира.

Преди да излязат Tremonti, се излива силен и прохладен дъжд, на който сигурен съм, че много от присъстващите се наслаждават. Пред сцената вече има солидно количество фенове. Mark Tremonti и компания безпроблемно раздвижват присъстващите с енергичната си музика. Пространството пред сцената започва да се пълни все повече и повече. Малко след 21.00 ч. от озвучителните тела прозвучава "Doctor, Doctor" на UFO. Настъпва истинско оживление и хората заповат да се стичат към сцената, а онези, които вече са заели по-предни позиции,  натискат още по-здраво.

" ...We shall fight on the hill. We shall never surrender."

Иииии... публиката избухва в истерия. Началото на концерта е дадено с "Aces High". Още с първите рифове огромно количество енергия изригва от сцената и се сблъсква с публиката. Хората скачат, пеят, а някои дори плачат от щастие. Следват "Where Eagles Dare" и "2 Minutes To Midnight". За всяка песен знаковият фронтмен  Брус Дикинсън облича тематични костюми и преживява всяка дума от текстовете, а декорите зад сцената се сменят след всяко изпълнение. Видимо титаните са в отлична форма. Сетлистът за шоуто тази вечер е разнообразен и включва парчета от цялото им творчество. "Flight Оf Icarus" е изсвирена на живо за първи път от 1986 година насам. Сбъдва се една от мечтите ми, а именно - да чуя "The Clansman" и "Sign Оf Тhe Cross" на живо. Концертът е изключително емоционален и за легендите, които не спират да "шарят" по сцената, и за нас,  феновете, които пеем всяко парче заедно с Брус. Дума по дума. И както едно такова напояващо сетивата шоу зарежда с наелектризиращ адреналин, така и впоследствие се чувстваш толкова изцеден, че сякаш са те млатили с електрошок цяла вечер. Ohhh, doctor, doctor, pleeeeease...

Ама метален кеф отвсякъде!

Снимки на Албена Цолова - Бета - в секцията "Галерия"

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички