Премиера на книгата Достатъчно дълго от Петър Чухов


Премиера на книгата Достатъчно дълго от Петър Чухов

1986

Столичната библиотека и ИК "Жанет 45" представят новия сборник с проза на Петър Чухов "Достатъчно дълго" (кратки и други разкази, пиесказ и разказеса) в Литературния клуб на библиотеката от 18.30 ч. на 2 април (вторник).

За книгата ще говорят Захари Карабашлиев и нейният редактор Ангел Игов и колоритно перо на MySound.bg. Ще прозвучат кратки текстове в акомпанимент на саксофониста Иван Бороджиев. Със специалното участие на писателката Божана Апостолова, директор на ИК "Жанет 45".

"Колко трябва да е дълга една фантазия? И в какъв жанр се вмества най-добре? В новата си книга Петър Чухов дава различни отговори. Тук има съвсем кратки винетки; има стихотворения в проза; има остроумни и абсурдистки истории; има "пиесказ" и "разказеса"; тук е и един от най-дългите текстове на този автор, наречен "Лисица и лилав телефон", който заслужава специално внимание. Колкото и да са различни събраните в книгата текстове, обединява ги стремежът да се даде свободен излаз на фантазията, да се разкажат прямо и пестеливо сънят, припознаването, неочакваният полет на асоциациите. И по този начин да се докоснат поне за миг онези невидими струни, някъде в тъмното и дълбокото, подсещащи ни за нещата, които грижливо сме прибрали и скрили от самите себе си", пише Игов.

Литературният клуб е на площад "Славейков" № 4.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички