Дръм и бас лавината LTJ Bukem отново в София


Дръм и бас лавината LTJ Bukem отново в София

1540

Безспорен ветеран в жанра, LTJ Bukem пристига у нас в компанията на MC LowQui за една нощ на висококачествен дръм- ен-бейс.  На разположение в столичния клуб Music Jam на 7 март ще бъдат две зали, където ще чуем и видим едни от най-интересните имена от родната сцена, както и специални гости от Колумбия, Великобритания, Венецуела и Сърбия.
Зад псевдонима LTJ Bukem застава британският музикант, диджей и продуцент Даниел Уилямсън. С кариера, разпростираща се над 3 десетилетия, космическа дискография и собствен лейбъл, името му, добре познато по цялото кълбо, се превърна в символ на атмосферния и мелодичен дръм-ен-бейс.
Приключението му в света на музиката започва още на ранна възраст и то с уроци по класическо пиано, а по-късно се ражда и страстта му към джаз фюжъна, като дори има собствен бенд. Към края на 80-те Bukem започва да се занимава по-сериозно със селектиране и създаване на електронна музика, а в началото на 90-те придобива слава из рейв средите, пускайки серия от дръм-ен-бейс продукции като "Logical Progression" (1991), "Demon's Theme" (1992), "Atlantis" и "Music" (1993), както и най-значителната от периода - "Horizons" (1995). 
През 90-те Даниел основава и собствен лейбъл (Good Looking Records), който се превръща в символ на това, което днес наричаме висококачествен и "интелигентен" дръм-ен-бейс. Част от него са артисти като Makoto, Future Engineers, Big Bud, Intense, Artemis, Tayla, Phazer, MC Conrad и много други. През 1994 г. Bukem стартира и легендарната клубна нощ "Speed" (с MC Conrad зад микрофона), която популяризира иновативния подход на Good Looking към създаването на музика и която се превръща в едно от най-знаковите събития в Лондон.
През 2000 г.  LTJ Bukem издава и своя дългоочакван дебютен самостоятелен албум - "Journey Inwards", и продължава с култовата поредицата от миксове на живо "Progression Sessions" и компилациите "Soulfood" и "Soul Addiction". В постоянен стремеж да преоткрива себе си и музиката си, през последните години LTJ Bukem се съсредоточава върху солови проекти, оставайки верен на многопластовия си разнообразен стил. С Bukem на сцената ще се качи MC LowQui, който вече второ десетилетие затвърждава статуса си на едно от най-добрите емсита в жанра, заставайки до редица други легенди като Black Sun Empire, Skream, Andy C, dBridge и Benga.
Oсвен главните герои на събитието, зад пулта ще застанат и българските представители на висококачествения дръм-ен-бейс - Future Sounds Оf Sofia, Kenobi, pAnega, DTK, Emil Prize, Soulnd, Koshmario b2b The Seismologist, Facto i Goldrum b2b Paramether, както и специалните гости Altitude от Великобритания, ArxivaСърбия, Prime Bassound от Венецуела и 7th Sense от Колумбия.
Събитието във Фейсбук - тук.  Билети - на касата в Music Jam Club (ул. "Пиротска" 5), в разпространителската мрежа на Eventim и онлайн тук.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички