Милчо Левиев представя Generations Dialogue


Милчо Левиев представя Generations Dialogue

5794

Проектът "Generations' Dialogue" ще бъде представен в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 8 април, четвъртък.

В програмата са авторски композиции и джаз стандарти Милчо Левиев - пианист и композитор, покорил света на джаза. Дон Елис го нарече Кръстникa на балканския джаз (Тhe Godfather Оf Balkan Jazz), който прехвърля мост между поколенията.

Владимир Михайлов - контрабас, и Николай Бакалов - ударни инструменти, ще партнират на корифея.

Левиев не само от години разкрива тайните на импровизацията на млади музиканти в ежегодните си майсторски класове в Нов български университет и в обособената "Лятна музикална академия", но и подава ръка на най-талантливите си студенти като негови партньори на голямата сцена.
 
Такива именно са Владимир Михайлов и Николай Бакалов – млади музиканти със свой облик, поели убедително в своето професионално развитие. Творческото предизвикателство на сцената и различната гледна точка стои в основата на проекта "Generations’ Dialogue".

Влади Михайлов свири на контрабас, баскитара, виола и пиано. Завършва Националната музикална академия. Многократно участва в майсторските класове по джаз импровизация на проф. д-р Милчо Левиев към НБУ. Като солист в много групи (Суинг режим, Джаз трио+Х, Лили Ъф Дъ Уест (Lilly Of The West) взима участие в различни фестивали и събития. През годините се изявява като басист в редица формации – Джаз трио+ Х, Коза Мостра, Йо-Йо. Разписва се в многобройни студийни проекти с български и чужди музиканти.

Николай Бакалов (да не се бърка с бившия фронтмен на Гравити Ко.(Gravity Co.!) завършва средното си образование в САЩ, след което се завръща в България, за да следва музика в НБУ. През 2005 участва в майсторски клас по джаз импровизации на проф. Милчо Левиев. През 2008 гостува на Първия Международен бразилски културен фестивал като музикант и помощник на Клаудио Крон – виден бразилски перкусионист.

Цена на билетите:

15 лева в предварителна продажба – www.tickets-bg.com; www.ticketplus.com; www.eventim.bg; www.ticketstream.bg; "Дюкян Меломан"

18 лева на място в деня на събитието.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички