6a-6a на Последна гара Вавилон


6a-6a на Последна гара Вавилон

6300

Музикантите от 6a-6a (Ша-ша) са готови със следващия си албум, съобщи за MySound.bg китаристът Светослав Колев-Цвъри.

Дискът "Последна гара Вавилон" ще има и DVD версия, която ще се появи в ограничено количество, предлагайки текстове на песните и интересни снимки от студийните записи. Официалната презентация на проекта ще се състои в началото на септември, уточни Цвъри.

Заедно с певицата Гергана Добрева са решили събитието да бъде в типичния за Ша-ша стил с много музика, добро настроение и не малко изненади.

Албумът съдържа шестнадесет авторски парчета. Подобно на дебюта "Нагоре-надолу", текстовете и музиката са изцяло дело на дуото. Много лек и приятен саунд, съчетан с оригинални и забавни лирики. По парчетата си личи колко много енергия и любов влагат изпълнителите. Заглавия като "Бой на негри в тъмна нощ", "Ела с кака", "Лоша вода", "Ку-ку пи-пи трала", "С уиски пресушавам дъжда" са само малка част от наистина колоритното съдържание на "Последна гара Вавилон".

Виж видеото по едноименнето парче тук

В стилово отношение албумът е много разнообразен. Всеки ще открие по нещо в него, което да му допадне. Без значение по каква музика си пада.

Първият клип от диска е именно по "Бой на негри в тъмна нощ". Видеото има леко пародиен привкус и най-хубавото е, че е доста различно от кадрите, които се въртят напоследък.

Виж "Бой на негри в тъмна нощ" във Facebook страницата на групата: дует 6а-6а.

Следващият клип ще е по парчето "Не умирай", негов режисьор е Мътното, който иначе се подвизава предимно като фотограф, поясни Цвъри.

Заингригувани, мнозина интернавти вероятно се питат откъде да се сдобият с албумите на дуото.

Това може да стане като пишете на www.djulkaku4e@abv.bg. Срещу 5 лв. ще ги получите със специален автограф.

"До гуша ни дойде от издатели, а и не сме съгласни с провежданата от фирмите финансова политика. Поехме собствената си продуцкия самите ние. Уважаваме това, което сме създали - с много отношение, труд и любов към музиката", каза Колев, като похвали феновете на бандата, но подчерта нежеланието си изпълненията да бъдат пуснати за свободен даунлоуд.

6a-6a
свирят в столичния клуб Dup Pub (улица "Искър" 11) всяка сряда от 21 часа. В репртоара им са над 30 авторски, но преди това ша-ша-ви парчета.

Въпреки че Гери и Цвъри са само двама, присъствието им на сцената е шокиращо, излъчването и зарядът - също, обясняват запознати с концертните  изяви на тандема.

Гери и Цвъри обичат да правят нещата сами - своите музика, текстове, аранжименти, клипове и визии. Може би затова всичко им се получава с игрива лекота и толкова добре, тъй като носи тяхното сърце и душа. И двамата дават 100% от себе си.

"Независимо от мястото и въпреки ситуацията" .

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички