Bulgarian Cartrader с награда от Music Moves Europe 2024


Bulgarian Cartrader с награда от Music Moves Europe 2024

1176

Наградите Music Moves Europe 2024 бяха връчени по време на ексклузивна и вълнуваща церемония в Грьонинген, Нидерландия, на 18 януари.  

Българинът Даниел Стоянов, или Bulgarian Cartrader, е сред петимата победители на престижните музикални награди Music Moves Europe 2024. Както MySound.bg вече писа, нашето момче беше сред 15-те изключителни артисти, номинирани за тези отличия на фестивала BIME в Билбао.

Голямата награда на журито и MME Public Choice Award 2024 грабна французойката Zahode Sagazan. Другите петима победители, които печелят награда от тазгодишните отличия, са Bulgarian Cartrader от България, Giift от Дания,yunèpinku от Ирландия, freekind.от Словения и Ralphie Choo от Испания. Церемонията по връчването на наградите MME за пореден път показа многообразието и креативността, които определят европейския музикален небосклон.

Всеки победител ще получи 10 000 евро, а за носителя на Голямата награда на журито Zahode Sagazan е и допълнителен ваучер за турне на стойност 5 000 евро. Тя печели наградата MME Choice Award 2024, която ще ѝ донесе още 5 000 евро.

"Zahode Sagazan е наистина силен артист с уникален, личен стил и талант!"

"Музиката на Bulgarian Cartrader е отлична - толкова топла, открояваща се с красив глас и силно присъствие".

"Обичам Giift! Какъв талант. Какъв глас. Това е нещо наистина специално".

"Страхотно е, че yunèpinku не се страхува да експериментира! Суперкреативен".

"Обожавам абсолютно всичко от freekind. Тяхната музика е като голяма прегръдка. Толкова мечтателна".

"Ralphie Choo има уникален артистичен стил с отлична продукция и ритъм".

Това споделят членовете на независимото международно жури за победителите на Music Moves Europe 2024.

В селекционната комисия бяха петима души, които през годините са си спечелили изключителна репутация и уважение в музикалната индустрия. Това са Джема Брадли (BBC Radio Ireland), Синди Кастильо (фестивалът Mad Cool), Кевин Коул (KEXP) и Брайън Джонсън (Spotify). Освен това, всяка година победителят на MME Choice Award от предходната година се присъединява към журито. Сега това беше Джери Хайл от Украйна.

След церемонията всички петнадесет номинирани свириха пред музикални професионалисти и меломани на ESNS 2024, годишен музикален шоукейс фестивал и конференция, който се провежда през януари в Грьонинген. Освен това всички номинирани и техните екипи, както и много млади професионалисти от музикалната индустрия, бяха поканени да се включат в обучителната програма на MME в сряда. Темите тази година включваха как да се поддържа психическото здраве по време на турне, съвети за "Зелено турне"и много други. Двама номинирани за MME Awards бяха поканени да запишат Deezer Session. Още по тези теми - на:

www.mmeawards.eu

Организатори на MME Awards са ESNS и Reeperbahn Festival, подкрепени от Liveurope, Yourope, Live DMA, IMPALA, Digital Music Europe, ICMP, International Music Managers Forum (IMMF) и European Music Exporters Exchange (EMEE).Music Moves Europe Awards са ключов елемент от усилията на Европейския съюз за подкрепа и популяризиране на европейския музикален сектор. Тя има за цел да даде възможност на изгряващите артисти и професионалистите в бранша, като същевременно насърчава единната и разнообразна европейска музикална сцена.

Снимка: Niels Knelis

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички