Български музиканти отново се обединяват зад инициативата "Мъже против насилието"


Български музиканти отново се обединяват зад инициативата "Мъже против насилието"

968

През 2023 г. поредица от концерти на български рок музиканти постави началото на кампания против насилието над жени. 

Инициативата "Мъже против насилието" има за цел да привлече вниманието на българската общественост, медиите и бизнеса и да даде повече гласност на така наболелия въпрос за насилието над жени у нас.

Тази година на 8 март събитието в подкрепа на инициативата отново е в столичния клуб Singles с участието на Babyface Clan, Jean Mar и специалните гости - Иван Иванов (Awaho), Радослав Гергов (Радула) и Марио Георгиев. Тогава музикантите ще споделят и повече за личните си подбуди да застанат зад каузата. Част от събраните средства ще финансират още събития от инициативата.

С всяко от събитията музикантите се обръщат както към своите почитатели, така и към медиите, бизнеса и всеки, който се припознава в каузата - с призив за обединяване на усилията в посока преодоляване на пречките пред достъпа до осведоменост и намаляване безнаказаността на насилието над жени и млади момичетата, допълват организаторите.

Сред основните проблеми, за които трябва да се говори според рок изпълнителите, са все още съществуващите негативни стереотипи, липсата на достатъчна институционална подкрепа и законова гаранция, които подкопават започналите усилия на национално ниво и са причина за по-ниската степен на наказателно преследване или отпадане на дела от наказателноправната система.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички