Доцент Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти в България


Доцент Дарияна Куманова с първи мастър клас за таланти в България

2818

Една от най-популярните дами в европейския музикален бизнес ще изнесе своя първи мастър клас в България.

Дарияна Куманова, която е в основата на големия пробив на 16-годишната Никол Паласчева в италианския X-Factor,се завръща в София, за да открие нови таланти.

Българката от години живее в Италия и е призната за един от най-добрите музикални педагози. Тя е ментор на млади звезди и мотивационен коучинг, който кове характер за сценичен успех. Куманова е четвъртата жена диригент в историята на фестивала "Санремо" и доцент в  Академията на Санремо. Носител е на т. нар. музикален "Оскар" - наградата "Давид на Донатело" за оригинална песен във филма "Сибирско възпитание" (в главната роля Джон Малкович). Печели "Златен лъв" от фестивала във Венеция за успехи в областта на музиката и културата. Удостоена е с най-голямото лично и професионално отличие за една дама "Жена на годината" - Италия, в категория "Изкуство". Поканата за мастър клас в България е от академия "Живей елегантно", а датите са 25 и 26 февруари.

Записалите се могат да изберат единия от двата дни за уникалната среща с една от най-влиятелните жени в артистичния живот на Италия. Обучението се отличава и с висока практическа полза, като част от темите са: 
• Сценичната треска в полза на таланта 
• Актуални тенденции и необходими умения за международен пробив
• Фестивалите, конкурсите и отличията, които дават престиж в международен мащаб
• Тактика за създаване на творчески екип и стратегия за промоутиране на творчески продукт
• Общуване с медиите
• Защита на интелектуални права на световната сцена

Специално за своя мастър клас в академия "Живей елегантно" Дарияна Куманова ще направи прослушване на 10 избрани от нея участника за всяка от двете дати на обучение (25 и 26 февруари). Част от селектираните участници ще получат и покана за участие във фестивали и конкурси в Италия.

Повече за академия "Живей елегантно":

"Живей елегантно" е висш клас академия за публична комуникация, стил, бизнес и социален етикет. Изградена е по швейцарски модел и се отличава с висок стандарт на обученията и модерен, европейски подход на преподавателите. Създателки на академията са Антонина Стоянова - първа дама на България (1997-2002); доктор по международно право, дипломат и радетел за културните и исторически ценности; Богдана Карадочева - една от най-обичаните и известни български певици, символ за класа и стил, и Нели Беширова - бизнесдама, в Топ 20 на най-добрите работодатели у нас; магистър по право; консултант и правен съветник на чуждестранни инвеститори и проекти.

Академията даде старт на своята дейност в България с изискан мастър клас на световния коучинг по бизнес етикет и протокол графиня Мари дьо Тили.

Повече за Дарияна Куманова:

Доцент Дарияна Куманова е една от най-влиятелните жени в артистичния живот на Италия, която повече от 20 години е фактор на международната сцена. От 2011 година е доцент в Академията на Санремо. 7 години по-късно дирижира оркестъра на “Санремо” като единствената жена диригент тогава и четвъртата жена диригент в 70-годишната история на фестивала.

В момента управлява собствено музикално училище в Милано, където се обучават част от бъдещите звезди за фестивала и е предпочитано място за срещи на популярни европейски изпълнители, продуценти и журналисти. Тя е носител на т. нар. музикален “Оскар” - наградата "Давид на Донатело", връчен ѝ за оригинална песен във филма "Сибирско възпитание" на Габриеле Салваторе. На церемонията, името ѝ обявява бившият президент на Италия Джорджо Наполитано. На сцената до българката застават големите Бернардо Бертолучи и Енио Мориконе.  

Още на: https://www.facebook.com/academy.live.elegantly 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички