"Домът на Хари" отваря врати в ефира на "Картини от една изложба"


"Домът на Хари" отваря врати в ефира на "Картини от една изложба"

1585

Като член на британската група One Direction, певецът, актьорът и моделът Harry Styles, любимец на младото поколение, оглавява първите места в музикалните класации, обикаля света, за да свири пред милиони екзалтирани фенове, и продава албуми с огромни тиражи.

През 2016 година той започва самостоятелна кариера и възприема по-близък до рока подход, отразявайки влиянието на любимите от детството си музиканти Queen, Elton John и Beatles – като същевременно се придържа към поп звучността, която неговите верни фенове очакват.

Дебютният му албум "Harry Styles" достига № 1 в 18 страни, а той се издига до още по-големи висоти през 2019 г. с мултиплатинения си албум "Fine Line", от който е отличеният с наградите "Грами" и БРИТ хит "Watermelon Sugar".

На 20 май 2022 година Harry Styles издава третия си опус "Harry’s House"("Домът на Хари"), до голяма степен съчинен и записан през 2020 и 2021 г., и оценен като най-интроспективната работа на Styles. В музикално отношение той е вдъхновен от т.н. сити поп и включва поп-фънк, поп-рок, синти-поп и ар-ен-би стилове.

Основната концепция за "дом" е метафора на вътрешния свят на музиканта. Говорейки за главната тема на албума, той я определя като вътрешно пътуване за намиране на дома и мира в себе си.

"Представете си – казва Harry – какво може да става един ден в моя дом, какво правя, през какво преминавам. Един ден в съзнанието ми. В моя дом си пускам забавна музика, тъжна музика, пускам това, пускам онова. Такъв е един ден от живота ми. Този определено е най-личният запис, който мисля, че съм правил, със сигурност е най-интимното нещо, което съм издавал досега. Очевидно пандемията и всичко останало донякъде добавиха към начина, по който беше направен от няколко души в малка стая. Исках да го създам изцяло в моята къща, и да бъде наистина интимен. Заглавието избрах под влиянието на японския поп музикант Haruomi Hosono, който имаше албум през 70-те години, наречен "Hosono House". Веднага започнах да мисля как може да изглежда "Harry’s House". Отне ми време, за да разбера, че домът не е географско местоположение, а нещо вътрешно. Когато приложих тази концепция към песните, които правехме, всичко придоби нов смисъл. В моя дом си играя с това, играя си с онова. Имам съмнения. Чувствам нещата. И всичко е мое. Трябваше да премина през моментите на саморефлексия, да се самовглъбя.

Затова си взех почивка от поп музиката и се насочих към класиката и инструменталната музика, което ми позволи да експериментирам с инструменти, а не само с вокали. Ето защо албумът на много места е по-електронен от всичко, което съм правил. За мен най-забавното нещо бе да слушам джаз пианиста и композитора Bill Evans или композитора Samuel Barber и "Лебедово езеро" на Чайковски, чувствам, че мога да посоча нещата по чувствата, които предизвикват. Когато съчинявам музика, обикновено изпитвам съмнения в себе си, и страх, и радост при финализиране на звука. Песните, когато ги написах, ме накараха да се чувствам толкова неудобно, защото си казах: "Не знам какво точно е – не знам. Но това е любимият ми албум в момента. Обичам го толкова много", завършва Harry Styles.

Сергей Шишов ще представи албума "Harry’s House" в предаването "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР тази събота, 13 август, след новините от 16.00 ч.  

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички