Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Ето кои звезди влизат в Залата на славата тази година


Ето кои звезди влизат в Залата на славата тази година

1991

Снууп Дог, Шаде, Глория Естефан, Джеф Лин, Глен Балард, Теди Райли и Лиз Роуз са новите имена, които ще бъдат въведени в Залата на славата на авторите на песни тази година.

Церемонията ще се проведе на 15 юни в хотел "Мариот Маркис" в Ню Йорк. Снууп Дог е създател на хитовете "Drop It Like It's Hot" и "Gin & Juice". В Залата на славата вече го "чакат" неговите колеги по сцена Миси Елиът и Джей-Зи.

Глория Естефан ще бъде отличена за популяризирането на латино музиката заради песните "Rhythm Is Gonna Get You" и "Let's Get Loud", които се превърнаха в стандарти. Вокалистката отправи благодарност в Инстаграм на "всички невероятни фенове, които, слушайки моята музика, направиха възможно да получа тази невероятна чест".

Шаде (на снимката), чиито хитове от 80-те години на миналия век "Smooth Operator" и "The Sweetest Taboo" и до днес вълнуват всички почитатели на соула и джаза, също ще бъде сред новите членове на Залата на славата. Джеф Лин от Electric Light Orchestra пък е автор на хитовете "Mr. Blue Sky" и "Evil Woman". Глен Балард помага за създаването на албума на Аланис Морисет от 1995 г. "Jagged Little Pill", както и в записа на някои песни на Майкъл Джексън, сред които "Thriller", "Bad" и "Dangerous".

Американският певец, автор на песни и звукозаписен продуцент Теди Райли стои зад парчето "My Prerogative" на Боби Браун. На родения като Едуард Теодор Райли се приписва създаването на жанра New Jack Swing. 

Лиз Роуз е съавтор на много песни заедно с Тейлър Суифт от зората на кариерата ѝ, включително "You Belong With Me", "Teardrops Оn My Guitar" и "White Horse". 

Залата на славата на авторите на песни е създадена през 1969 г., а за да стане част от нея, един творец трябва да разполага със сериозен каталог от и да са минали 20 години след първото комерсиално издаване на сингъл, припомнят световните агенции.

В нея са включени Пол Саймън, Били Джоел, Джон Бон Джоуви и Ричи Самбора, Елтън Джон, Брус Спрингстийн, покойният  Том Пети, Фил Колинс и много други.

Снимка: interia

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички