Гейовете се изпокараха заради Азис и Бойко


Гейовете се изпокараха заради Азис и Бойко

3770

Свалянето на билбордовете в центъра на София, на които бяха заснети в предизвикателна поза Азис и Китаеца, предизвика разкол в софийската гей общност, гръмна вестник "Новинар" в събота.

Това съобщава за изданието изпълнителният директор на БГО "Джемини" Аксиния Генчева.

Тя обяснява, че част от столичните хомосексуалисти били на мнението, че кралят на фолка и партньорът му трябва да съдят Столична община за дискриминация, задето кметът Борисов разпореди рекламите на новата ефирна телевизия ТВ2 да бъдат свалени.

Други от гей средите пък били на мнение, че акцията не е нищо повече от добър PR на фолкзвездата и новата медия.

Предизвикателните билбордове се появиха в столицата в клетвения ден на Бойко Борисов като кмет.

В първата си заповед градоначалникът нареди рекламите да бъдат свалени с мотива, че няма нищо против новата телевизия, а само срещу "начина й на реклама".

Веднага след премахването им "Джемини" изразиха подкрепата си за гей двойката и декларираха, че ако Азис и Китаеца предприемат някакви действия, за да защитят правата си, то организацията ще застане зад гърба им.

В четвъртък вечер организацията разпространи до медиите декларация с официалната си позиция по случая със свалянето на билбордовете.

"Държавата трябва да се замисли върху истинските проблеми, които срещат младите хора в България, а това са бедността, липсата на образование и насилието, а не гей рекламите", се казва в декларацията.

"Наистина ли обществото смята плакат с двама полуголи мъже, снимани в близост един до друг, за неморален? Да! Същото това общество, което издига в култ разгърдените, едрогърди фолк певици и изпада в екстаз при вида на реклама на водка "Флирт" и разголените им рекламни "лица", пишат още от "Джемини" в защита на гей иконата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички