Искрено и лично от Плешивото куче: Бате Гошо блус. Новите албуми на Дино Йелусич и Анимация още в предаването на Ивайло Кицов


Искрено и лично от Плешивото куче: Бате Гошо блус. Новите албуми на Дино Йелусич и Анимация още в предаването на Ивайло Кицов

1215

Както всяка събота по това време на същите ефирни честоти Плешивото куче приветства своите приятели. Любознателният пес все надушва оригинали извън всякакъв друг меломански хронотоп и медия, за да пусне интересна и специфична музика от ярки артисти.

Цвете за Гошо!

- Спомени за Патриарха на българския блус и рок-ен-рол, текстописец и бард на демократичните промени Георги Минчев, който ни напусна на 18 февруари 2001 година.    

- "Полезното изкопаемо" отвъд "Бяла тишина"...

- в Стари муцуни и насред Рокендрол ветерани. Песни за китара, песни, за които е излишен отдавна календарът. Тъжната радост, наречена блус.

- "Равносметка"-та, която Буги Барабата (Марио Събев) написа и подари на Бате Гошо.  

- Хей, боцман! В "Жьлтата подводница" с Георги Минчев, Теодосий Спасов и Стоян Янкулов - Стунджи. (Официален пиратски запис, джАм сешън - премиера в ефира на БНР.)

- Бате Гошо от грамофонната плоча, през касетката, до компактдиска ("за да се знае кой е силният пол"). Патриарха от 1 л., ед.ч. Спасителят на любовта. "Имам една мечта..."

Дино Йелусич (или Джелусик - както ви се харесва) на собствен глас.

- Хърватският вокалист и мултиинструменталист извън трибют-формацията на Айрън Мейдън Made In Iron, метълкор зверовете Ралф, американската звездна банда Трансайбириън Експрес и концертния формат на Уайтснейк, записвал с Дийн Кастроново, Марк Ромеро, Дърти Шърли и кой ли още не.

- в епицентъра на свое лично бомбено трио и пробивния си индивидуален албум "Follow The Blind Man".

Анимация от Чистопол, Република Татарстан.

- С анонс към актуалното издание "Скица" на Константин Кулясов и неговата банда...

- в компанията на знаменития блусмен и рокаджия Евгений Маргулис, съветски и руски певец, китарист, басист, автор на текстове и песни (Машина времени, Воскресение), телевизионен водещ и заслужил артист на Руската федерация.

• Зимна импресия с Алла Пугачова.

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички