Митичните пънкари Thе Exploited в София за 10 години The Wrong Bar, връхлитат на "Колодрума" през май
"Музико" – музикален инструмент, разработен приоритетно за незрящи и глухи деца
Първият албум на PostBalkanTon връща вечни български песни в суинг вариант. Премиерата му пред публика е в столичния бар Singles
Възродената Pantera на живо в София през май 2023!
Легендарната група Спринт и приятели превърнаха кино "Люмиер" в епицентър на рока
"Когато говори за секс". LaText празнуват 10-годишнина с нов сингъл, видеоклип и концерт
По-добрата Коледа: Поли Генова с премиера на новия си албум в приказната обстановка на киноцентъра "Бояна"
Акустичното шоу на Sonata Arctica и Eleine е тази неделя
Me And My Devil представя: "Me And My Devil Volume I" с клубен минитур
Американските пънк/рап метъл легенди Hed PE с два концерта в България този уикенд
"Ще мога ли?" е новото видео между небето и океана на No More Many More, бандата кани на акустичен концерт този петък
Freak Show: Urban Grey се отправят на турне в подкрепа на новия си албум

Изящният роман "Моят полицай", вдъхновил едноименния филм с Хари Стайлс и Ема Корин, вече на български чрез издателство "Сиела"


Изящният роман "Моят полицай", вдъхновил едноименния филм с Хари Стайлс и Ема Корин, вече на български чрез издателство "Сиела"

972

Седмица преди премиерата на едно от най-дългоочакваните филмови събития за 2022 г. – мащабната екранизация "Моят полицай" ("My Policeman") на стрийминг платформата Amazon Prime, на български език се появи хитовият едноименен роман от британската авторка Бетан Робъртс.

Четивото е поредното литературно изкушение в каталога на издателство "Сиела".

Вдъхновилият продукцията с участието на популярния поп изпълнител и актьор Хари Стайлс и носителката на награда "Златен Глобус" Ема Корин ("Короната"), "Моят полицай" е изящен и поетичен разказ за любовта и желанието, базиран на трогателната истинска история за живота на известния британски писател Е. М. Форстър ("Хауърдс Енд").

Във ветровития и крайморски Брайтън през 50-те години на миналия век Марион за пръв път зърва Том – русия, синеок и широкоплещест по-голям брат на най-добрата ѝ приятелка. Том жертвоготовно се съгласява да научи Марион да плува, а първото потапяне в мрачните води, прегърнали градския кей, завинаги измества центъра на живота на Марион.

В продължение на три години дневникът на Марион остава единствен свидетел на чувствата ѝ към Том, които от скрито тийнейджърско възхищение прерастват в пламенно влечение и плътно я съпътстват в собствената ѝ трансформация от момиче в жена. И когато един ден той се връща от обучението си за полицай, Марион – току-що завършила учителка – е решена да го спечели. Защото Том винаги е бил мъжът на мечтите ѝ и тя е убедена, че любовта ѝ е достатъчна, за да я превърне в жената на неговите. И за момент сякаш това наистина е така…

Докато във връзката им се намесва Патрик – деликатен и фин мъж с око за бляскавия и изтънчен свят на изкуството и пътуванията.Тримата се оказват вкопчени в бесния и нечестен водовъртеж на живота, който ги завлича сред бушуващото море на най-съкровените човешки усещания – нежността и тъгата, мечтите и разочарованията. Сред тях прозират скрити тайни и потиснати желания, а щом бурята се успокои, Марион, Том и Патрик ще трябва да съберат отломките на собствените си души.

Бетан Робъртс създава честен и въздействащ портрет на любовта като спасение, но и позлатен кафез, зад чиито решетки сърцето остава доброволен пленник. Смел до болезненост и изящен в стила си, "Моят полицай"  е деликатен разказ за красивите, но сърцераздирателно мимолетни моменти на истинско щастие в живота.

Хари Стайлс представи филма на Международния кинофестивал в Торонто през септември. "Интимните сцени не бяха предизвикателство, защото основата им беше истинското приятелство в живота", сподели музикантът, известен от бой бандата Уан Дайрекшън.  

"Когато погледна над полята към морето през тези есенни дни, когато тревата се люлее на вятъра, а вълните звучат като развълнувано дихание, си спомням, че някога и аз изпитвах всепоглъщащи и потайни неща..."
Из книгата

"Зашеметяваща, докосваща и искрена!"
Book Review

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Видео


Албуми


Мирослава Кацарова - "Теменужена"

Четвъртият албум на джаз певицата Мирослава Кацарова носи заглавието на една от десетте песни в него – "Теменужена",...

Най-четени новини


виж всички