Quintet Colors за чиста радост. Супергрупата излиза на сцената в Sofia Live Club този четвъртък
Репортаж от първи ред на сцената: Ancient, Serpentine Creation, Ambroz и Historian в София
40 години от издаването на "Powerslave"! Ще го отпразнуваме с Raising Hell в столичния клуб Live & Loud
Нова генерация с бутиков концерт. Само 300 души ще могат да гледат бандата в столичния клуб "Строежа" на 20 март
Tailgunner преди U.D.O. в София
Даниел Верстапен с два концерта у нас. Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Магическите гласове на България ще са специални гости на белгийския пианист
Judas Priest отново в България на 19 юли
Гръцките дет/трашъри Rapture с концерт в София, младите лъвчета Certain Demise и Unbaptised ще открият за гостите на 22 март
Съвместен концерт на Ancient и Serpentine Creation, Historian и Ambroz ще ударят преди хедлайнърите в столичния клуб "При Черепите" на 16 март
Sevi в афиша на шотландския Winter Storm Festival
Басистът на легендите Einstürzende Neubauten с hackedepicciotto за първи път в България
Метъл машините Decapitated, Incantation и Nervosa ще мелят в столичния клуб Mixtape 5

Изящният роман "Моят полицай", вдъхновил едноименния филм с Хари Стайлс и Ема Корин, вече на български чрез издателство "Сиела"


Изящният роман "Моят полицай", вдъхновил едноименния филм с Хари Стайлс и Ема Корин, вече на български чрез издателство "Сиела"

1854

Седмица преди премиерата на едно от най-дългоочакваните филмови събития за 2022 г. – мащабната екранизация "Моят полицай" ("My Policeman") на стрийминг платформата Amazon Prime, на български език се появи хитовият едноименен роман от британската авторка Бетан Робъртс.

Четивото е поредното литературно изкушение в каталога на издателство "Сиела".

Вдъхновилият продукцията с участието на популярния поп изпълнител и актьор Хари Стайлс и носителката на награда "Златен Глобус" Ема Корин ("Короната"), "Моят полицай" е изящен и поетичен разказ за любовта и желанието, базиран на трогателната истинска история за живота на известния британски писател Е. М. Форстър ("Хауърдс Енд").

Във ветровития и крайморски Брайтън през 50-те години на миналия век Марион за пръв път зърва Том – русия, синеок и широкоплещест по-голям брат на най-добрата ѝ приятелка. Том жертвоготовно се съгласява да научи Марион да плува, а първото потапяне в мрачните води, прегърнали градския кей, завинаги измества центъра на живота на Марион.

В продължение на три години дневникът на Марион остава единствен свидетел на чувствата ѝ към Том, които от скрито тийнейджърско възхищение прерастват в пламенно влечение и плътно я съпътстват в собствената ѝ трансформация от момиче в жена. И когато един ден той се връща от обучението си за полицай, Марион – току-що завършила учителка – е решена да го спечели. Защото Том винаги е бил мъжът на мечтите ѝ и тя е убедена, че любовта ѝ е достатъчна, за да я превърне в жената на неговите. И за момент сякаш това наистина е така…

Докато във връзката им се намесва Патрик – деликатен и фин мъж с око за бляскавия и изтънчен свят на изкуството и пътуванията.Тримата се оказват вкопчени в бесния и нечестен водовъртеж на живота, който ги завлича сред бушуващото море на най-съкровените човешки усещания – нежността и тъгата, мечтите и разочарованията. Сред тях прозират скрити тайни и потиснати желания, а щом бурята се успокои, Марион, Том и Патрик ще трябва да съберат отломките на собствените си души.

Бетан Робъртс създава честен и въздействащ портрет на любовта като спасение, но и позлатен кафез, зад чиито решетки сърцето остава доброволен пленник. Смел до болезненост и изящен в стила си, "Моят полицай"  е деликатен разказ за красивите, но сърцераздирателно мимолетни моменти на истинско щастие в живота.

Хари Стайлс представи филма на Международния кинофестивал в Торонто през септември. "Интимните сцени не бяха предизвикателство, защото основата им беше истинското приятелство в живота", сподели музикантът, известен от бой бандата Уан Дайрекшън.  

"Когато погледна над полята към морето през тези есенни дни, когато тревата се люлее на вятъра, а вълните звучат като развълнувано дихание, си спомням, че някога и аз изпитвах всепоглъщащи и потайни неща..."
Из книгата

"Зашеметяваща, докосваща и искрена!"
Book Review

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички