Карминьо, или цялата красота на фадото в Пловдив през юни


Карминьо, или цялата красота на фадото в Пловдив през юни

1386

Карминьо (Carminho) – най-красивият глас на фадото, ще прозвучи за първи път в Пловдив на 18 юни (събота).

Организираният от Blue Hills Events концерт ще се състои в Античния театър.

Фадо е душата на Португалия, а Карминьо е провъзгласена за най-красивия глас на екзотичното направление.

Певицата, която първо завладя родината си, по-късно доби впечатляваща популярност в Бразилия и целия свят. Мария Кармо Карвало де Андраде, както и истинското име на вокалистката, позната на публиката си като Карминьо, е най-разпознаваемият португалски артист. Албумите ѝ достигат платинени тиражи, изнася концерти в цял свят, а страстните ѝ сингли заемат водещи места в световните класации. Карминьо е момиче, което еднакво добре стои на кориците на музикалните и модни списания. В шеметната й кариера заслужено място ще намери и предстоящият концерт в магическия античен театър.

Карминьо и нейната група ще излязат на сцената в 19.30 часа, за да потопят публиката в "саудаде" -  труднопреводимата на друг език или музикален стил носталгия по любов… Иначе казано - фадо.

Карминьо е родена сред звуците на китари и напевите на фадо. Дъщеря на известната певица Teresa Siqueira, тя започва да пее пред публика на дванадесетгодишна възраст. Следват предложения за запис, но тя отлага за няколко години, осъзнала, че пеенето изисква зрелост, която все още не притежава.

Завършва образованието си със специалност "Маркетинг и реклама", пътува в цял свят като участник в различни хуманитарни мисии и натрупала опит, се завръща в Лисабон, решена да се отдаде изцяло на артистична кариера.

Дебютният ѝ албум "Fado" е абсолютна сензация. Годината е 2009-та – тиражът му е достигал платинен статус, а британското списание "Songlines” го поставя под № 1 в годишната си класация.

Следват още четири суперуспешни албума, концерти в цял свят и първи места в класации. Животът разкрива харизматичната фадища като смел и задълбочен артист, който никога не забравя корените си и използва музикален език с вековна история, но разбираем и за нейното поколение.

Концертът се осъществява с подкрепата и партньорството на община Пловдив и е част от форума Music Of The Ages.

Ден преди шоуто на Карминьо ще ви предложим още едно страстно музикално изживяване - очаквайте детайли за концерта на 17 юни (петък), отново в Античния театър, Пловдив! От сега можем да кажем – ако сте почитатели на огнените ритми, запазете уикенда 17 и 18 юни за топли емоции в Пловдив! Оле! - долетя от щаба на организаторите.

Билети на цени от 65 до 40 лева - в системата на Eventim.

Още за събитието:

https://fb.me/e/1qJlYEibm

Carminho в социалните медии:
 

https://www.instagram.com/carminho

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички