Келтски митове в Картини от една изложба довечера


Келтски митове в Картини от една изложба довечера

3767

Албумът "The Celts" (1987) на Еня (Enya) ще прозвучи в предаването "Картини от една изложба" след новините в 21.00. довечера.

Ирландската изпълнителка е силно привързана към древните традиции на своя народ, тя от дете говори ирландски келтски, или Irish Gaelic. Затова не е случайно, че след като приема поканата на телевизията ВВС, се заема да изследва корените на келтите преди 2 700 години, уникалната им култура и трайното им духовно наследство в наши дни, припомня Сергей Шишов, водещ на предаването за концептуални албуми.

Така през 1984 Еня заедно с Nicky и Rоma Ryan започват работа върху този проект, която им отнема близо 10 месеца. Те подготвят музикалния съпровод към документалната телевизионна поредица The Celts, режисирана от David Richardson и излъчена по ВВС през 1986.

Музиката се оказва изключително сполучлива, продуцентите решават да я издадат през 1987 и това е дебютният албум "Enya", в който ирландката се изявява като композитор и автор на част от текстовете на песните, които изпълнява.

Проектът "Enya" става известен под заглавието "The Celts"след преиздаването му през 1992.

Еня е една от музикалните гордости на Ирландия, фенка на Рахманинов и MTV.

Тя е продала над 65 милиона албуми и е третата най-богата жена в страната си към днешна дата.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Видео


Албуми


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Първият коледен албум на поп звездата Поли Генова "По-добрата Коледа" е вече на пазара и зарежда слушателите...

Най-четени новини


виж всички