Leprous отново в София. Идват с Monuments и Kalandra за концерт в клуб Joy Station
Субдибула и Ели Раданова започват новата година ударно – с горещ сингъл, видео и концерт
Мария Мутафчиева с личен юбилей и 30 години на сцена. Честваме гласовитата певица с концерт на 10 февруари
Световни рок имена в новата книга за Sevi, групата отбеляза 13 години на сцена със стилен концерт
Poetsky и K.O.R.A. попълват афиша на Dark Sun And Winter Cold Vol.4
Palaye Royale без съпорт в столичния клуб Joy Station
Musicology Live с нов епизод: Ali от легендарното Първо студио на БНР, представят три чисто нови песни
"Нощ на ансамблите" се завръща със специалнoто участие на Валя Балканска и Петър Янев в зала 1 на НДК
Китаристът Tommy Henriksen ще свири със супергрупата Hollywood Vampires в София
Нина Николина с нов албум "Jazz & Traditions Vol.2" и концерт в Sofia Live Club
AttaXic и Sullen But Straight на Dark Sun And Winter Cold Vol.4
Der Hunds със самостоятелен концерт в Пловдив. Алтернативните софийски герои носят гръндж носталгията в рок бар Download

Конкурс на БНР за статуетка за наградите "Пролет"


Конкурс на БНР за статуетка за наградите "Пролет"

1624

Българското национално радио обяви конкурс за създаване на пластичен проект на статуетка на награда в конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет".

Пластичният проект на статуетката трябва да бъде в мащаб 1:1 и с височина до 30 см. Той може да е изработен от подходящ за целта материал и да предвижда и материала за същинското изпълнение на статуетката. Трябва да има възможност и за надпис, който ще бъден уточнен допълнително. Проектът трябва да позволява икономически изгодно производство на екземпляри на статуетката по поръчка на БНР.

В конкурса могат да участват кандидати от цялата страна – работещи професионално в областта, студенти, художници и скулптори, без ограничения.

На спечелилия конкурса автор ще бъде присъдена парична награда в размер на 3 000 лева.

Участниците трябва да декларират съгласието си в случай, че проектът им спечели, да отстъпят на БНР изключителното право да изработва екземпляри от статуетката или да възлага такава изработка на трети лица.

Документите за участие в конкурса са: кратка биографична справка за кандидата, пластичен проект на статуетката съгласно условията на конкурса и кратко писмено обяснение на авторовата идея, заложена в създаването на проекта.

Проектите ще бъдат оценявани от жури, съставено от представители на Българското национално радио и Националната художествена академия.

Срокът за подаване на предложенията (документите заедно с пластичния проект) е до 17.00 часа на 29 август в деловодството на Българското национално радио.

В 3-дневен срок след изтичане на срока за подаване на предложенията журито ще разгледа и оцени постъпилите проекти. За резултата от своята работа журито ще състави протокол, въз основа на който ще се приеме решение за определяне на печелившия кандидат.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 1 септември на сайта на Българското национално радио www.bnr.bg и на сайта на Националната художествена академия www.nha.bg . В 14-дневен срок след приключване на конкурса ще бъдат върнати проектите на участниците, които не са спечелили.

Критериите, по които селекционната комисия ще оценява, са художествени достойнства и атрактивност на предложения проект, както и близост до идеята на наградите за нова българска поп и рок музика "Пролет".

Повече за конкурса "Пролет" на Българското национално радио - ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Видео


Албуми


Поли Генова - "По-добрата Коледа"

Първият коледен албум на поп звездата Поли Генова "По-добрата Коледа" е вече на пазара и зарежда слушателите...

Най-четени новини


виж всички