Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември
София избира своята песен за 2023 година. ХIII-тото издание на международния фестивал за поп и рок "София" подкрепя българската музика и общественозначими каузи

Ласло Фьолдеш - Хобо на 77! Всенародни блус увеселения с Плешивото куче и Ивайло Кицов по програма "Христо Ботев" на БНР тази събота


Ласло Фьолдеш - Хобо на 77! Всенародни блус увеселения с Плешивото куче и Ивайло Кицов по програма "Христо Ботев" на БНР тази събота

2162

Пътешествието на Плешивото куче продължава с поредния епизод на меломанското предаване в ефира на програма "Христо Ботев" по БНР.  

Ласло Фьолдеш - Хобо на 77! Честит рожден ден на многоликия творец и изпълнител – главен идеен двигател на Хобо Блус бенд поет, театрален актьор, заклет индивидуалист и гуру на европейския блус, чиято муза все така отказва да напусне будапещенския квартал "Кобанья" и дома на правечния блус. Ласло, който изпревари Перестройката с вяра, стихове и блус близо 10 години преди Източна Европа да започне да изписва думата "гласност" с главна буква... Чрез филма на Дьорд Сомяш "Kopaszkutya", бардът има голяма заслуга за името на радиоефирните образ и подобие на предаването "Плешивото куче". Затова Плешивото куче го играе домакин и полива "Плешивото куче". Като на собствения си рожден ден!
Лев Лешченко: 5 декади вихрен романс с руската и съветската песенни традиции - от дебюта с първата си дългосвиреща тава, издадена от гиганта “Мелодия” през 1971 година, до последния му компактдиск с авторски материал "Создан для тебя" (2018).
Свети Валентин срещу Трифон Зарезан в любовно-наливни песни и поеми на Владимир Висоцки и Виолон Бабар. Плешивото куче също взима отношение: бау!

•14 февруари може да е световният празник на любовта, но ние на Балканите, както винаги, имаме собствено мнение. И понеже не всички са длъжни да се обичат, пък и много рядко любовта е щастливо състояние, по тези географски ширини сме си изобретили алтернативен начин на празнуване вместо раздаването на валентинки - разхождаме чар с изпитаното старо задружно напиване. Плешивото куче обаче поравно обича и романтиката, и качествени питиета, затова е нагласило плейлиста като и за двете. 

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа. 

Снимка: magyarhirlap.hu

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички