Латиноамериканката Karol G е "Жена на годината" на Billboard


Латиноамериканката Karol G е "Жена на годината" на Billboard

928

Колумбийската звезда Карол Джи (Karol G) сътвори история на церемонията по връчването на наградите "Жените в музиката" на Billboard.

"За първи път в историята латиноамериканка е обявена за"Жена на годината", с тези думи Карол Джи започна речта си, приемайки отличието. В чест на невероятното постижение изпълнителката произнесе останалата част от обръщението си на испански език. Колумбийката получи статуетката си на галата в Ингълуд, Калифорния, след като беше представена от актрисата София Вергара.

"С огромния си талант Карол Джи създаде движение за жените по целия свят благодарение на своите даващи сила текстове и вдъхновяваща увереност - обоснова се Хана Карп, редакционен директор на "Билборд" - Новаторският ѝ албум "Manana Sera Bonito" доказа, че тя е сила, с която трябва да се съобразяват както в английските, така и в испанските класации. Много сме развълнувани да я отличим като "Жена на годината".

Карол Джи не за първи път поставя рекорд. Миналия месец тя стана първата жена, спечелила "Грами" в категорията за най-добра ърбън музика. Историческото ѝ постижение отрази променящото се възприемане на регетона и латино хип-хопа като изключително "мъжка музика". Пак през 2023 година нейният "Manana Sera Bonito" стана първият испаноезичен, достигнал до първото място в класацията Billboard 200. Шеметният успех на Карол Джи продължи, когато изпълнителката се отправи на турне в подкрепа на албума си, по време на което беше хедлайнър на много от местата, където изнесе концерти.

На церемонията присъства и момичешката кей-поп формация New Jeans, която беше удостоена с приза за група на годината. Момичетата изпълниха микс от хитовете си "Super Shy" и "ETA". Водеща на церемонията беше Трейси Елис Рос, която майсторски направляваше публиката и не пропусна да подчертае основната тема на вечерта - да отдадеш почит към жените в музикалния бизнес означава да почетеш жените в световен мащаб. Нова категория награди за изпълнителки, които са "глобални сили", бяха връчени на жени от цял свят за техния изключителен принос към родните им страни, включително на италианката Аннализа, филипинката Сара Джеронимо и бразилката Луиза Сонза. Втората годишна награда за продуцент на годината получи Пинк Пентърес. Тя каза в речта си, че много хора не са си я представяли по начина, по който изглежда, предвид музиката, която прави. Пинк Пентърес допълни, че макар мнозина все още да не я приемат сериозно, тя е щастлива от признанието на Billboard.

С награди се тръгнаха още Кайли Миноуг, Марън Морис, Айс Спайс и Виктория Моне, която постави начало на шоуто с изпълнение на големия си хит "On My Mama". Непосредствено след това майка ѝ, която изпълнителката не очакваше, ѝ връчи статуетка за изгряваща звезда.

Певицата Чарли Екс Си Екс представи новото парче "So I", посветено на "човек, който вече не е с нас".

Сред предишните Жени на годината на сп. Billboard са Сиза, Оливия Родриго, Карди Би, Били Айлиш, Ариана Гранде, Селена Гомес, Лейди Гага, Кейти Пери и Тейлър Суифт.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички