Lavasonic кани на съзерцателно пътешествие с "Inner Gardens"


Lavasonic кани на съзерцателно пътешествие с "Inner Gardens"

1170

Космическа енергия, интензивна лична интроспекция и дрийм поп атмосфера – това е "Inner Gardens".

Така се нарича дебютният сингъл на Lavasonic – най-новия проект на българската музикална сцена. На 24 януари се състоя премиерата на песента и приказното видео, изпълнено с поетични любопитни персонажи. Клипът може да се гледа в официалния YouTube канал на Lavasonic.

Нестандартният авторски проект на Татяна Йосифова и Георги Станев е искрен музикален експеримент, който двамата оформят с години, без натиск и крайни срокове и вече са готови да споделят и с публиката. "Inner Gardens" е дебютният сингъл на дуета с щедра музикална биография.

Татяна Йосифова е мистериозният глас, познат от алтернативните формации Исихия, Ambient Folklore, Davvid Project и Crocks In Tears. Нейните артистични търсения изследват музикални пространства от средновековна и ренесансова музика до ню уейв, трип-хоп и електроника.

Георги Станев - Гого е музикален продуцент и автор с експериментален, нетрадиционен подход към композиция и звукозапис. Той стои зад всички албуми на Gravity Cо., звуковата му сигнатура е характерна и разпознаваема, което го прави популярен сред артистите от българската алтернативна сцена, сред които и Остава, чиито последен албум е изцяло продуциран от него.

"Inner Gardens" е мистично пътешествие във вътрешния свят на творците с емоционален интензитет, който завладява с характерните за dream-shoegaze-pop жанра ефирни вокали, пълнокръвна продукция и хипнотичен звуков пейзаж. Като гост се включва и Ерсин от Jeremy?. Темите в песента засягат онези гранични състояния, в които интроспекцията има силата да ни оттласне от дъното, за да се възродим за промяна или… да ни потопи напълно.

Режисьор на видеото е Георги Манов, а зад камерата стои Крум Родригес, един от най-търсените български оператори с прясна номинация Spotlight от Американската асоциация на кинооператорите. Клипът е абсолютен визуален шедьовър, носещ неподражаемата естетика на Clamer Production Studio.

Продуцент на "Inner Gardens", само първата от поредицата изненадващи композиции на дуото, е Георги Станев, музиката е на Татяна Йосифова и Георги Станев, а текстът – на Николай Аламанов.

Lavasonic: Facebook
Lavasonic: YouTube

Press & Management: Projector Plus

Снимка: Нели Куртева 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички