Легендарният рок мюзикъл Коса се завръща на сцената в НДК


Легендарният рок мюзикъл Коса се завръща на сцената в НДК

1522

"Коса", първият мюзикъл, композиран изцяло в стила на рок музиката, ще бъде поставен на сцената на зала 1 в НДК на 7 декември, точно 20 години след премиерата му в Източна Европа.

Към днешна дата "Коса" е сред 10-те най-успешни мюзикълa на всички времена. Шест от песните, включени в него, са в Топ 100 на "Билборд" за най-великите хитове на 20-ти век.

Създаден от безработните актьори Джеръм Рагни и Джеймс Радо и композитора Галт МакДърмот, "Коса" запленява света с вълнуващото усещане за свобода и вихрещия се бунт срещу статуквото. Животът на мюзикъла започва на сцената на "Пъблик Тиътър" на Джоузеф Пап. Година по-късно продуцентът Майкъл Бътлър го пренася на Бродуей. За времето си той е див експеримент, който шокира и омагьосва зрителите, вбесява политиците и бива забранен в два щата. Знаменитият филм на Милош Форман прави съпричастни към магията на "Коса" десетки милиони хора от всички континенти.

Освен удивително забавление, този мюзикъл отразява сблъсъка на младите с възрастните, секса, любовта, наркотиците, расизма и войната, пресъздадени с талант, остроумие, дълбочина и емоция по начин, който няма прецедент във времето. Създаването на проекта "Коса" от ТМПЦ-Варна е свързан с това, че България вече от 20 години е на картата на "Коса" с първата сценична реализация на произведението в Източна Европа. Постановъчният екип на новата адаптация събира най-добрите български професионалисти – Борис Панкин превежда и режисира мюзикъла, диригент е Страцимир Павлов, сценографията е на Иван Токаджиев, хореографията е на Анастасия Неделчева.

В главните роли ще гледаме откритието на съвременния български театър Виктор Ибришимов, блестящата Десислава Николова, любимеца на публиката, мултиталантливия актьор Мариан Бачев, и огнената певица Нора Караиванова. За да отговори на очакванията на публиката и създаде брилянтна постановка, амбициозният екип на Държавна операВарна провежда кастинг, в който участват над 106 кандидати. Участват солисти, оркестър и балет на Държавна опера Варна.

Първото представяне на мюзикъла в София ще се състои в зала 1 на НДК на 7 декември, а успехът му е предизвестен от неговата триумфална премиера на международния музикален фестивал "Варненско лято" тази година.

Организаторът на проявата "Монте Мюзик" съобщава, че билетите са налични в мрежата на Eventim и Билетен център НДК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Видео


Албуми


Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Жълт код

Пет години след като издадоха успешния и пълен с хитове "10 1/2", Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени...

Най-четени новини


виж всички