Македонската сензация Dzambo Agusevi Orchestra с първи самостоятелен концерт в София. Brasses For The Masses


Македонската сензация Dzambo Agusevi Orchestra с първи самостоятелен концерт в София. Brasses For The Masses

1241

Македонската сензация Dzambo Agusevi Orchestra пристига по покана на Sofia Live Festival за своя първи самостоятелен концерт в Sofia Live Club на 4 април.

В репертоара на уърлд / фюжън бандата, представяща най-доброто от съвременната и традиционна музика, ще чуем и парчета от нейния последен албум "Brasses For The Masses", който получи много позитивни отзиви от международната критика и спечели наградата на German Critics Pool през 2020 година.

Dzambo Agusev (Джамбо Агушев) започва кариерата си в малкото градче Струмица, Северна Македония, в семейство на музиканти и стъпка по стъпка достига до световната сцена. "Фънки тигърът" на балканската духова музика, както го наричат, отдавна е спечелил почитатели извън границите на своята родина и заедно с оркестъра си изнася концерти из всички кътчета на Европа и в целия свят.

От 2006 г. започва да печели награди на всеки фестивал и конкурс, на който се появи. Същата година участва в Кумановския тромпет фестивал. Резултатът е първо място! Джамбо Агушев продължава да печели в Куманово всяка година до 2011 г. ,след което организаторите му "забраняват" да се състезава, за да даде шанс на други музиканти.

Натрупали нужния опит, Джамбо и неговият оркестър решават да се пуснат в предизвикателство "тежка категория" в прочутия сръбски "Драгаевски сабор" в Гуча (известен също като "Конкурс за златен тромпет"), който е с международна репутация като най-важната битка на духови оркестри в света. И още с дебюта си през лятото на 2011 г. Dzambo Agusevi Orchestra получава първа награда и записва името си в историята на това известно събитие – и съдиите, и публиката, оценяват оркестъра и неговия млад ръководител.

През годините групата си сътрудничи с много местни и регионални музиканти от Husnu Senlendirici и Serhan Cagri от източната част на континента, до босненската звездна група Dubioza Kolektiv, румънските духови майстори Fanfare Ciocarlia и певицата Natacha Atlas.

Билети - в мрежата на Eventim и партньорските каси.

Първите 50 "Early Bird" са на цена от 30 лв. След изчерпването им редовната цена ще бъде 40 лв. , а в деня и на място - 50 лева.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички