Михаела Филева и Максим Ешкенази представят филмовата музика на Америка и България с два концерта "I❤️Музика" в София и Русе


Михаела Филева и Максим Ешкенази представят филмовата музика на Америка и България с два концерта "I❤️Музика" в София и Русе

2418

Маестро Максим Ешкенази и очарователната Михаела Филева заедно със симфоничния оркестър на Държавната опера Русе ще представят "I❤️Музика" - два класически концерта с филмовата музика на Америка и България.

Те ще се проведат с вход свободен на 9 септември в Русе (Централен площад) и в София - езерото "Дружба", на 16 септември. Зрителите ще се насладят на музика от филмите "Оркестър без име", "Междузвездни войни", "Васко да Гама от село Рупча", "Индиана Джоунс", "Отмъстителите", "Любимец 13” и много други култови ленти. Специално участие в двата концерта ще има Печенката със своите характерни бийтбокс изпълнения.

"Вече няколко години с Михаела и музиканти от различни класически оркестри правим концерти в цялата страна - публиката винаги реагира изключително екзалтирано. За пореден път ще посетим Русе, където още от "Фортисимо Фест" знам, че хората са жадни за тези концерти. В София пък за първи път ще сме в "Дружба", при това на езерото. Мястото е изключително подходящо за едно запомнящо се и различно събитие!", споделя маестро Ешкенази.

Концертите "I❤️Музика" са подкрепени от фондация "Америка за България", традиционен партньор на Максим Ешкенази и неговите музикални проекти в България. "Всичко започна преди 10 години с първото издание на "Фортисимо Фест". Оттогава подкрепихме различни, но винаги вълнуващи проекти на маестро Ешкенази. Щастливи сме, че отново можем да застанем до него с тези два концерта, които обединяват любимата филмова музика на поколения българи и американци. Нека заедно да се докоснем до магията на музиката", споделя Нанси Шилър, президент на фондация "Америка за България".

И двете събития ще започнат в 20.00 часа. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички