Музикална лаборатория "Изкуството на песента" отваря врати за участниците в Конкурса за нова песен "New University Talent"


Музикална лаборатория "Изкуството на песента" отваря врати за участниците в Конкурса за нова песен "New University Talent"

1258

Как да създаваш и изпълняваш хубави български песни, е тема на музикална лаборатория "Изкуството на песента", която ще се проведе в тонрежисьорското студио на НБУ от 16.00 до 17.30 ч. на 1 март.

Събитието е част от програмата на конкурса за нова песен "New University Talent", организиран от НБУ с подкрепата на bTV Radio Group, за която MySound.bg вече писа. Ментори в музикалния уъркшоп ще бъдат вокалният педагог и певец Етиен Леви, музикантът и композитор Ангел Заберски-син и програмният директор и водещ в bTV Radio Group Светослав Николов. Участието в музикалната лаборатория "Изкуството на песента" е напълно безплатно, като е необходимо единствено предварително записване на електронен адрес: talent@nbu.bg.В събитието могат да вземат участие всички, които проявяват интерес към конкурса. Те ще получат практически съвети как да създават своите музикални произведения, като ще имат възможност за непосредствен  разговор с музикалните експерти. Какво е важно при писането на текст и изграждането на аранжимента на една песен, както и умението да бъде представена пред публика, ще бъдат също част от музикалната лаборатория.

Конкурсът "New University Talent" започна на 5 февруари. Под мотото "Ти задаваш тона", инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България. Конкурсът, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock, предлага възможност за участие на автори и изпълнители на възраст между 15 и 30 г. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения за стил/жанр на композицията.

Професионално жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на НБУ и bTV Radio Group, ще определи призовете в конкурса, а публиката ще има възможността да гласува за свой фаворит. Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни. 

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.    

Регистрация за участие в конкурса може да бъде направена на адрес: http://www.talent.nbu.bg до 31 март.

Още - на профилите на конкурса във Фейсбук и YouTube.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички