Над 430 танцьори от Еремия на площада в Русе благотворително. "Да пренесем доброто с хорото"


Над 430 танцьори от Еремия на площада в Русе благотворително. "Да пренесем доброто с хорото"

1184

Благотворителната кампания "Да пренесем доброто с хорото" е готова да сътвори чудото на българския фолклор в реалността за поредна година.

В началото на юни стотици хороигралци ще танцуват в Русе, за да насочат внимание към изграждането на площадка със спортни съоръжения за деца в неравностойно положение. Инициативата на школа по български народни хора Еремия - град София, ще бъде реализирана в партньорство с най-голямата танцова школа в града Играорци Русе с ръководител г-н Богдан Донев. Събитието се организира под егидата на кмета на община Русе - г-н Пенчо Милков. Стремежът им е да запалят искрата у стотици в подкрепа на кауза, превръщаща града им в по-красиво и смислено място.

До момента Еремия  са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още много градове, като само преди месеци заедно с клуб Северняците с ръководител г-н Джейлян Демирев събират над 7 600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в Плевен.

На ход е Русе, когато на 10 юни, от 12.00 ч., танцьорите от Еремия ще пристигнат в града, за да извият хоро с танцьорите от Играорци Русе на площада пред общината. Мисията този път е: изграждането на площадка със спортни уреди в Младежкия парк за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение.

Благодарение на енергията на българското хоро и магичния заряд, които то носи, се очаква над 600 души от двете школи да се хванат на хорото в търсене на съмишленици и средства в името на благородната кауза.

"Време е "еремийци" да извият ново хоро с мисия: мисия за равностоен живот - казват танцьорите от Еремия и основателят на школата Ивайло Георгиев - На 10 юни, от 12.00 ч. очакваме всички притежатели на добри сърца от гр. Русе и околността да се хванат за ръце в ритъма на българския танц, за да пренесат доброто с хорото!"

Вижте малко от чудото, което създават Еремия

Всички привърженици на кампанията "Да пренесем доброто с хорото" може да разберат повече за инициативата и през социалните мрежи на Еремия: Школа по български народни хора Еремия | Facebook и Instagram: 
Еремия - Школа по български народни хора (@eremia_sofia)

Снимки и видеоклипове в Instagram

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички