Нина Николина кани на концерта "Любовни народни песни" в Sofia Live Club


Нина Николина кани на концерта "Любовни народни песни" в Sofia Live Club

1040

Премиерният концерт-спектакъл на Нина Николина, наречен "Любовни народни песни", предстои в Sofia Live Club на 16 февруари.

Етно-джаз формацията е подготвила нов репертоар, специално подготвен за Деня на влюбените Свети Валентин. Прецизно и с вкус, музикантите са подбрали любовния репертоар, а народната песен най-добре и поетично описва любовта – омайната, щастливата, споделената или пък изпепеляващата, неосъществената, трагичната…… В програмата са включени и 2 любовни песни от БалканитеАлбания и Босна, които Нина Николина ще изпълни с оригиналните им текстове на албански и босненски.

Спектакълът следва тенденцията на програмата "Jazz & Traditions"  - песни, интерпретирани в актуални музикални жанрове с джазово, фънки, ар-ен-би и електронно денс звучене. Както на всички концерти на Нина Николина, ще има много импровизации от групата и с участието на публиката.

Хумористичната песен "Заспала е баба Дора" е четвърти сингъл от концертния албум на Нина Николина "Jazz & Traditions Vol 2". Аранжиментът е на Калин Вельов, Мартин Ташев и Ясен Велчев.

Nina Nikolina - "Баба Дора"/ "Baba Dora Live"

Нина Николина изпрати 2023 година с не само с диска "Jazz & Traditions  Vol 2", но и много концерти на български и международни сцени с проектите Jazz & Traditions, Pendara Ethno Project и Магическите гласове на България.

През ноември започна националното турне на спектакъла за деца "Кральо Портальо", което ще продължи април и май тази година с подкрепата на националния фонд "Култура". "Кральо Портальо" е интерактивно преживяване за деца над 6 години, в което малките зрители научават различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи.  

Билети за "Любовни народни песни" на 16 февруари - в мрежата на "Ивентим": https://www.eventim.bg/bg/bileti/nina-nikolina-lyubovni-narodni-pesni-sofiya-sofia-live-club-629321/event.html

 

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички