Десетилетие музикален бунт: No More Many More празнуват 10 години с нова песен и голям концерт в София
Графа ще открие нова страница в историята на българската поп музика на 30 септември
Концертът на Eagle-Eye Cherry в София се отменя
September FUN'k Festival обяви първите си големи имена
Миро с втори концерт в зала 1 на НДК – специално коледно издание на 21 декември
Дами канят в царството на фламенкото. Пианистката Миранда Фернандес ще гостува в София със своето трио
Концертът на Hammerhead (BG) се отменя
Международният фестивал за автори изпълнители Sofia Singer Songwriter Fest се подготвя за своето седмо издание
Графа, Tino, Mona, Христина Йосифова–Hrisi, K.Lina, спортната легенда Йордан Йовчев и виртуозният пианист Евгени Генчев също тръгват "Отново на училище с радио N-Joy"
Wrong Fest 2023 започва в София този четвъртък
September FUN'k Festival с първо издание у нас: Всички в Чистилището!
Концерт на She Past Away в София. Новата тъмна вълна приижда в края на септември

Нова генерация завинаги! Спомени за Димитър Воев в предаването на Ивайло Кицов "Плешивото куче"


Нова генерация завинаги! Спомени за Димитър Воев в предаването на Ивайло Кицов "Плешивото куче"

2291

Три десетилетия от смъртта на Димитър Воев отбелязваме през 2022 година - творец от утре, не от вчера - това ще е акцентът в поредното издание на "Плешивото куче" тази събота, 12 март.

- 100 % Димитър Воев: Отвъд смъртта. Издателство "Парадокс" го връща сред нас да го п(р)очетем. Луксозното издание “Непрочетено" се основава изцяло на ръкописния архив на вечния български ъндърграунд култ и за пръв път представя неговото творчество в автентичен и завършен вид. Стихосбирката, както подсказва и самото ѝ заглавие, се основава на тези в голямата им част непознати творби на Димитър Воев и представлява най-плътното свидетелство за поетичния гений на барда. Разговор с Доротея Монова, отговорен редактор на творбата и автор на вдъхновения ѝ увод.

- "Воев. Филмът". Фамозният гений на голям екран. Режисьорският дебют на Биляна Кирилова, дело на MatchPoint Productions, ще бъде показан премиерно в афиша на международния "София Филм Фест" 2022 на 12 март. Да пресъздадеш в образи един от символите на поколението на бунта в България,  е предизвикателна задача, която изисква специално отношение – към безпощадно отлетялото време на всеобщата мечта за разбиване на статуквото, към спомените за не толкова далечното минало, когато младите хора живееха с гневен пламък в душите си… Разговор с Биляна Кирилова.

- Митко Воев в слова и по ноти. Студената вълна приижда с Нова генерация, Ревю и Воцек и Чугра.

Нова генерация vs Контрол в "БГ Рок" № 1. Поредицата на "Балкантон", чийто музикален продуцент беше маститият Кирил Маричков, е неоспоримо доказателство, че в България имаше перестройка. Защото това е единственото обяснение за появата на тези плочи. И може би – едно от оправданията за съществуването на Комсомола. 34 години от първата репетиция на зезвеците Контрол.

•  В нощите на скъпите покойници: една година от смъртта на Константин Марков. Плешивото куче връща лентата на черно-белите снимки и музикалната революция на група Тангра. Да влязат следващите -   Кале, Ревю, Нова генерация, Виолетов генерал, Милена Славова, Клас... Концерт на Йордан Ганчев и останалите от Тангра в памет на Косьо в Sofia Live Club на 15 март.

Океан Ельзи - украинската група, призната от феновете и критиците за най-добрата лайв рок банда в Източна Европа и определена като "източноевропейските U2", срещу снарядите и срещу всеки, който се опита да ловува сърца.

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Simply Red - "Time"

Видео


Албуми


Simply Red - "Time"

Simply Red се завърна.Четири години след триумфа на "Blue Eyed Soul", една от най-ценените групи в Обединеното...

Най-четени новини


виж всички