Нова песен от Intelligent Music Project преди "Евровизия", музиканти от Whitesnake, Twisted Sister и Rainbow пожелаха успех на България


Нова песен от Intelligent Music Project преди "Евровизия", музиканти от Whitesnake, Twisted Sister и Rainbow пожелаха успех на България

1687

Българският представител на "Евровизия" 2022 Intelligent Music Project пусна втори сингъл от предстоящия си албум "Unconditioned".

Песента носи името "New Hero" и е придружена от ефектен видеоклип, пресъздаващ военна обстановка. "New Hero" излиза само седмица преди Intelligent Music Project да се качат на голямата сцена в Торино, за да представят България с песента "Intention", която също е част от предстоящия да излезе през юли албум.

"Нашата музика е мисия - имаме послания, които искаме да предадем, и смятаме, че в трудните и тъжни времена, в които живеем, точно посланията от тази песен са важни и трябва да достигнат до максимално повече хора. Смятаме, че именно сега е моментът, в който това може да се случи", разказват музикантите. А посланието на песента е много ясно – да загърбим егото, гнева и страха и да започнем да живеем за хората около себе си.

"Ефективното действие в настоящето, независимо от трудностите, е ключът към прогреса. Важно е да знаем, че с красиви приказки нищо не е постигнато. Лесно е да стоиш безмълвен и да изпълняваш каквото ти се казва. По-трудното, но единственото ефективно е човек да има собствено мнение, собствен метод на съпротива към несправедливостта, макар и често в самота и неразбиране", казва авторът на музиката и текста на "New Hero", както и основател и продуцент на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.

Именно това послание в клипа се предадава чрез децата, които в сюжета на видеото са поставени в много тъжната, но актуална военна обстановка. "Искахме да покажем колко важни са децата и колко важно е да ги обичаме и възпитаваме именно в тези ценности – да взимат смели решения и да живеят за хората около себе си. Те са новите герои!", допълват от екипа на групата.

Режисьор на клипа и автор на идеята за сюжета е Кирил Киров-Кико, а оператор - Павлин Иванов-Bashmotion. Видеото може да гледате тук: https://bit.ly/3MGwBqr

Междувременно, мощна вълна от подкрепа заля Intelligent Music Project, която ще се яви на голямата сцена в Италия, предвождана от настоящия вокалист на Rainbow и Michael Schenker Group Рони Ромеро, заедно със Стоян Янкулов-Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Иво Стефанов и Димитър Сираков. Формацията, в чиято основа стоят множество колаборации със звезди от света на рока, получи десетки поздравителни видеа от свои популярни колеги, част от легендарни състави, които пожелават успех на България и на родния представител на "Евровизия".

Дий Снайдер от Twisted Sister, Джоел Хокстра от Whitesnake, Тони Мартин от Black Sabbath, Греъм Бонет от Rainbow, Джон Пейн от Asia, Фил Кембъл от Motorhead и Саймън Филипс от Тoto са малка част от рок величията, които се изказаха в подкрепа на българския представител на песенния конкурс.

“Здравей, как си, България!", започва видеообръщението на вокалиста на Uriah Heep Бърни Шоу, а веднага след него Мик Бокс от легендарната група си припомня за многобройните участия на бандата в България, както и за фестивaла "Джулай морнинг", кръстен на едноименната песен на Uriah Heep. Барабанистът Ръсел Гилбрук също пожела поздрави на страната ни и на Intelligent Music Project.

Членовете на още една легендарна група изпратиха своите пожелания за късмет до българския представител на "Евровизия" – Карл Сентънс, Пийт Агню, Лий Агню и Джими Мърисън от Назарет. "Обичам "Евровизия" и останах възхитен, когато разбрах, че тази година България ще бъде представена от Intelligent Music Project и тяхната песен "Intention". Това е страхотна песен, изпълнена от много талантлива група", споделя във видеото барабанистът на Назарет.

С призиви "Напред, България!" и "Подкрепете България" се включиха още китаристът Аксел Руди Пел, барабанистът на Род Стюърт Кармин Апис, Ерик Блум от Blue Oyster Cult, Тод Сукърман от Styx, Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath), Роджър Ърл (Foghat), Doro, Джеф Скот Сото (Yngwie Malmsteen, Journey), китаристът Gus G от групата на Ozzy Osbourne, барабанистът Майк Терана (Yngwie Malmsteen, Journey), Тим Пиърс (записвал песни с Майкъл Джексън, Bon Jovi и др.) и кийбордистът Тони Кери (Rainbow).

Всички видеопоздрави може да гледате тук: https://bit.ly/38bGxJx

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички