Новите лица 2023, които да следим през 2024 според Плешивото куче


Новите лица 2023, които да следим през 2024 според Плешивото куче

1387

Меломанските приключения на Плешивото куче продължават в поредния епизод тази събота, 3 февруари. 

• Имена от актуалните чартове. Млади, кадърни, многообещаващи, различни, а повечето - със силата да не позволяват на страховете от конкуренцията да се роят у тях.

- "Един ден на морето" с немската пънк-ен-рол дружина Масендефект. Групарите на китариста и вокалист Зебастиан "Зеби" Байер (на снимката) обявиха мащабно национално турне и анонсираха "Нека кучетата почакат".

- Ангелите дойдоха, за да ни покажат Рая. Международното сътрудничество на двама унгарци и един американец създаде хита "Heaven". Енергия, денс акценти, поп нотки и ърбън звучене. Маджарите Stadiumx и Azahriah и Sam Martin от Съединените американски щати разказаха за емоциите, взаимоотношенията и загубата на вътрешен мир.

- 2023 година беше твърде успешна за Сергей Пажич от Баня Лука, Босня и Херцеговина, който от дълго време живее и работи в Белград, където се утвърди като музикант, подписвайки с лейбъла Mascom Records, лицензиант на Warner. Инфлуенсър в TikTok с близо милион и половина фенове.

- Изминалите 12 месеца бяха суперуспешни за германския хитмейкър и дийп хаус звезда Але Фарбен с поредица от пробивни сингли, които диджеят събра в късометражния си албум "It Burns". Освен това неговият хит "Good Morning" с Timmy Trumpet и You стана официален химн на Parookaville Festival 2023 – един от най-големите фестивали за електронна музика в Европа.

- Няма как да минем без нашето момиче Бланка Стайков. Последните успеха на красавицата са във фокуса на почти цяла Европа, та ние ли да останем по-назад. Две години след издаването на "Solo" и огромния ѝ успех в "Евровизия" с тази песен, тя изтряска още два пробивни сингъла. С летния хит "Boys Like Toys" и "Rodeo" изнесе концерт в Лондон, посети централата на TikTok в Берлин, отскочи до Литва за турне, взе участие в Laima Rendezvous в Латвия и се представи грандиозно в родната Полша.

- Украинецът Макс Барских - певец, музикант и автор на песни, продължи да трупа популярност в страните от ОНД. Първо с "Мамо, не плачь" - трогателна песен на украински за войната, която е обръщение към майките от името на войник (по повод годишнината от началото на войната), а след това с парчетата "Rich" и "Звездопад", представени със световно турне, включващо Австрия, Чехия, Естония, Германия, Казахстан, Латвия, Литва, Полша, Нидерландия, Португалия, Испания, Обединеното кралство и САЩ.

- Един дует, макар и виртуален, привлече силно внимание към себе си. На 7 октомври излезе песента "Заклинание" в изпълнение на Петър Чернев и Яна Чернева. Появи се по случай 80 години от рождението на Петър Чернев – известния български поп певец и композитор. Тя е нов вариант на песента "Заклинание", спечелила трета награда на фестивала "Златният Орфей" през 1975 година.

• В нощите на скъпите покойници: памет за композитора Георги Костов. И за поета Петко Кицов. Е, сега поет и композитор отново са заедно, но да творят вече за небесния бенд и да създадат за неговия хор само смислени мелодии с красиви слова, които дишат в истината.

- "Слънчевото момиче" на Емил Димитров по "Пътека"-та на спомените към младостта, в която Маргарита Горанова събра всичко, което може да накара човек да мечтае – страст, лиричност и диви вълни от пъстроцветни звуци.

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.

Снимка: Уикипедия

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички