Памет за руския рапър Иван Петунин (aka Walkie T.) и сънародника му Борис Моисеев в предаването на Ивайло Кицов "Плешивото куче"


Памет за руския рапър Иван Петунин (aka Walkie T.) и сънародника му Борис Моисеев в предаването на Ивайло Кицов "Плешивото куче"

2226

В Световния ден на чистите ръце Плешивото куче хигиенизира душата и сетивата с антибактериалния сапун на музиката и с нейна помощ помага да нарисуваме или пък композираме по-добрата част от нашите емоции. Както винаги, именно те са пътеводна звезда за богатата програма:

•  52 години от основаването на митичната сръбска и бивша югославска формация YU Grupa. Нова страница в историята на пионерите в съчетаването на хард и прогресив рока с елементите на традиционна музика на Балканите и признати за най-дълго просъществувалата сръбска рок банда. В класацията "U 100: най-добрите албуми на югославската поп и рок музика" тя фигурира с две издания - "YU злато" под № 57 и "YU Група" на 62-а позиция. Четири песни братя Драги и Жика Йелич и компания попаднаха в преброяването "The Rock Express Топ 100 югославски рок песни на всички времена" - "Черна пеперуда" на 18-о място, "Косовски  божури" - на 33-о, "Странна гора" под № 50 и "Освета" на 60-а позиция. През 2011 г. парчето "Mornar" беше наредено от слушателите на Радио 202 сред една от 60-те най-велики песни, издадени от звукозаписната компания Пи Джи Пи-Ар Ти Ес (Produkcija gramofonskih ploca Radio televizije Srbije) през шейсетте години от съществуването на лейбъла.

•  "Отказвам да убивам хора!", отсече популярният руски рапър МС Иван Петунин, по-известен със своя артистичен псевдоним Волки (на снимката), и сложи край на живота си на едва 27 години. Защо? Заради мобилизацията в Русия,  след като получи повиквателна за частичната мобилизация и перспективата да отиде на фронта в Украйна. Преди това той пусна последния си албум "Walk Out Boy", част 3, и остави покъртителен прощален запис, в който обяснява защо е избрал смъртта, изразявайки по този начин последния си протест" и моли близките си за прошка: "Но последното ми решение е да не умирам в бой. Не искам да оставам в историята като човек, който поддържа безумния режим, и такъв, който убива хора". Пожела на всички "край на войната и нормален живот".

•  Eвропейската мелодична и романтична музика, представена от германската певица и актриса Уте Круменаст, популярна  само като Claudia Jung.

•  Памет за Борис Моисеев, съветски и руски певец, хореограф, танцьор, писател, актьор, ръководител на танцова група и автор на популярни предавания, сред знаковите 90-арски изпълнители и заслужил артист на Русия, който ни напусна на 68-годишна възраст. Дългият път на артиста от появата му на бял свят в женски изправителен лагер, през трупата на Ала Пугачова "Театър на песента", прочутото му трио Expression и  звездна солова кариера, до скандалните мегаспектакли, триумфа в театър "Бийкън" на Бродуей и неговите колоритни роли в киното.

"Плешивото куче" с автор и водещ Ивайло Кицов се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) по БНР всяка събота между 16.00 и 17.00 часа.  
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички